Τέλος η πιο επικίνδυνη γέφυρα στην Ελλάδα -Δείτε πώς θα είναι η καινούργια

gefira eurota skala ellada epikindinh

Παρελθόν θα αποτελέσει η γέφυρα του ποταμού Ευρώτα στη Σκάλα που έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως η πιο επικίνδυνη στη χώρα μας.

Ανήμπορη να προσφέρει με ασφάλεια τις υπηρεσίες της είναι πλέον η γέφυρα που περνάει πάνω από τον ποταμό Ευρώτα στη Σκάλα Λακωνίας, μιας και εδώ και χρόνια δείχνει να έχει ηττηθεί από τη φθορά.

Τη θέση της γέφυρας, που αποτελεί τμήμα της Ε.Ο. Σπάρτης-Μονεμβασία, θα πάρει μια σύγχρονη κατασκευή η οποία βρίσκεται υπό ανέγερση και θα σημάνει την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

γέφυρα ευρώτα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η θεμελίωση της νέας γέφυρας ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο, και σήμερα, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες του carandmotor.gr έχουν ολοκληρωθεί τα δύο ακρόβαθρα. Οι εργασίες έχουν, ωστόσο, προσωρινα σταματήσει, μιας και ρέει νερό στην κοίτη.

γέφυρα ευρώτα

Η παύση των εργασιών, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών τον χειμώνα, βέβαια, ήταν κάτι προγραμματισμένο που είχε προβλεφθεί κατά τον σχεδιασμό του έργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του carandmotor.gr, οι εργασίες θα συνεχιστούν τον Απρίλιο, με την ολοκλήρωση της γέφυρας να ευθυγραμμίζεται με το χρονοδιάγραμμα (μέχρι το τέλος του 2024).

Το έργο

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 4.465.000 ευρώ που περιλαμβάνει την κατασκευή οδικών και τεχνικών έργων συνολικού μήκους 310 μέτρων και ειδικότερα την κατασκευή νέας γέφυρας μήκους 90 μέτρων στον ποταμό Ευρώτα και την συναρμογή της με το υφιστάμενο εθνικό οδικό δίκτυο. Η σύμβαση υπεγράφη στις 8 Μαρτίου 2023.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
γέφυρα Σκάλα Λακωνίας

Η νέα γέφυρα κατασκευάζεται δίπλα στην υπάρχουσα μεταλλική, ενώ σύμφωνα με τις προδιαγραφές της, ο φορέας του καταστρώματος θα είναι σύμμικτος και θα αποτελείται από χαλύβδινες δοκούς ενσωματωμένες εντός οπλισμένου σκυροδέματος.

Το κατάστρωμα της νέας γέφυρας θα έχει πλάτος κυκλοφορίας οχημάτων 9 μέτρων και εκατέρωθεν αυτού προβλέπεται η κατασκευή δυο πεζοδρομιών πλάτους 2,10 μέτρων έκαστο, για την ασφαλή κυκλοφορία και των πεζών.

γέφυρα Σκάλα Λακωνίας
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα τοποθετηθεί, επίσης, η απαραίτητη οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, δηλαδή διαγραμμίσεις, στηθαία ασφαλείας και πινακίδες, με στόχο την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και τη διασφάλιση της ομαλής συνύπαρξής τους με τους πεζούς.

Αναφορικά με την παλιά γέφυρα, αυτή δεν θα κατεδαφιστεί, αλλά θα αποκατασταθεί ώστε να αξιοποιηθεί ως πεζογέφυρα. Επιπροσθέτως, θα γίνουν εργασίες ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου, ενώ θα δημιουργηθούν και χώροι πρασίνου/ψυχαγωγίας, προσφέροντας στους πολίτες μια καλαίσθητη υποδομή.

γέφυρα Σκάλα Λακωνίας

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ