Τέλος η πιο επικίνδυνη γέφυρα στην Ελλάδα -Δείτε πώς θα είναι η καινούργια

gefira eurota skala ellada epikindinh

Μια ολοκαίνουργια υποδομή θα παραλάβει τη σκυτάλη από την τωρινή γέφυρα πάνω από τον Ευρώτα που πλέον δεν πληροί τις ελάχιστες προδιαγραφές ασφαλείας.

Συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή της νέας γέφυρας πάνω από τον ποταμό Ευρώτα, στη Σκάλα Λακωνίας, που θα σηματοδοτήσει την αντικατάσταση της ακατάλληλης πλέον υποδομής που βρίσκεται στο σημείο.

Όπως έγραψε πρόσφατα το carandmotor.gr συνεχίζονται οι εργασίες θεμελίωσης της γέφυρας, με ανθρώπους που παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς το έργο να εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι τα χρονοδιαγράμματα -ολοκλήρωση της γέφυρας το 2024- θα τηρηθούν.

γέφυρα Ευρώτα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, τρέχουν και άλλες ενέργειες που προσθέτουν τα απαραίτητα κομμάτια στο «παζλ» του έργου. Πριν από λίγες εβδομάδες η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λακωνίας όρισε έναν Τοπογράφο Μηχανικό ως επιβλέποντα για την παρακολούθηση και παραλαβή του αντικειμένου της σύμβασης για την «κύρωση της πράξης αναλογισμού εντός του Ε.Ρ. Σ. Σκάλας».

Στα καθήκοντα του επιβλέποντος περιλαμβάνονται η παρακολούθηση ορθής εκτέλεσης της ανωτέρω σύμβασης, ο έλεγχος και η ενυπόγραφη παραλαβή των μελετών αυτής, η σύνταξη έκθεσης παραλαβής του αντικειμένου της σύμβασης και η αποστολή τους στον προϊστάμενο της Δ/σας Υπηρεσίας για την έκδοση της προαναφερόμενης βεβαίωσης παραλαβής.

Αντικείμενο της πράξης είναι η εκτέλεση των απαιτούμενων τοπογραφικών εργασιών-μελετών (τοπογραφική αποτύπωση, αποτύπωση ρυμοτομικών και πολεοδομικών μελετών εφαρμογής Ο.Γ. & Ρ.Γ., αποτύπωση-οριστικοποίηση των κτηματολογικών στοιχείων της πράξης εφαρμογής, σύνταξη-οριστικοποίηση των διαγραμμάτων και πινάκων αναλογισμού κ.λ.π), του συνόλου των απαλλοτριούμενων ακινήτων που βρίσκονται εντός σχεδίου πόλεως Σκάλας, στο συνολικό εύρος και μήκος κατάληψης της οδού όπως αποτυπώνεται στη μελέτη οδοποιίας (εφαρμογής) του έργου «Κατασκευή νέας γέφυρας στον ποταμό Ευρώτα πλησίον της υπάρχουσας μεταλλικής γέφυρας στη Σκάλα Λακωνίας».

γέφυρα Ευρώτα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα θα εκτελεστούν οι παρακάτω εργασίες:

- Τριγωνομετρίες
- Πολυγωνομετρίες
-Επίγειες τοπογραφικές αποτυπώσεις δομημένων εκτάσεων
-Κτηματογραφήσεις
-Εφαρμογές ρυμοτομικών και πολεοδομικών μελετών προσδιορισμός αξόνων και προσδιορισμός κορυφών Ο.Τ.
-Αποτύπωση-οριστικοποίηση των στοιχείων των απαλλοτριούμενων ακινήτων που περιλαμβάνονται στην πράξη εφαρμογής.
-Σύνταξη-οριστικοποίηση Διαγραμμάτων και Πινάκων Αναλογισμού σε οδούς εντός σχεδίου

Η νέα γέφυρα

Αναφορικά με το έργο, αυτό έχει προϋπολογισμο 4.465.000 ευρώ και περιλαμβάνει την κατασκευή οδικών και τεχνικών έργων συνολικού μήκους 310 μέτρων και ειδικότερα την κατασκευή νέας γέφυρας μήκους 90 μέτρων στον ποταμό Ευρώτα και την συναρμογή της με το υφιστάμενο εθνικό οδικό δίκτυο.

γέφυρα Ευρώτα

Η νέα γέφυρα θα κατασκευαστεί δίπλα στην υφιστάμενη παλαιά μεταλλική γέφυρα και σε απόσταση περίπου 11,50 μέτρων νοτιοανατολικά από τον άξονα της τελευταίας μέχρι τον άξονα της νέας γέφυρας.

Το κατάστρωμα της νέας γέφυρας θα έχει πλάτος κυκλοφορίας οχημάτων 9 μέτρων και εκατέρωθεν αυτού προβλέπεται η κατασκευή δυο πεζοδρομιών πλάτους 2,10 μέτρων έκαστο, για την ασφαλή κυκλοφορία και των πεζών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παλαιά γέφυρα δεν θα κατεδαφιστεί, αλλά θα αξιοποιηθεί ως πεζογέφυρα, αφού πρώτα αποκατασταθεί.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ