Τέλος στα επικίνδυνα σημεία στην Αττική – 600 νέες παρεμβάσεις

έξοδος οχημάτων στην εθνική οδό

Μια ολιστική προσέγγιση σχετικά με την οδική ασφάλεια ακολουθεί η Περιφέρεια Αττικής, η οποία προχωρά σε επεμβάσεις που θα καταστήσουν το οδικό δίκτυο πιο ασφαλές για τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου.

Σε πιο ασφαλείς δρόμους θα κινούνται από εδώ και στο εξής οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου Αττικής, μετά την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής να θέσει σε ισχύ ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρεμβάσεων για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας των οδών.

Οι επεμβάσεις υλοποιούνται σε σημεία-καρμανιόλες στην Ανατολική και Δυτική Αττική, καθώς και στο Νησιωτικό τμήμα της Αττικής, στο πλαίσιο του του έργου «Επεμβάσεις βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο  δίκτυο της Περιφέρειας Αττικής», συνολικού προϋπολογισμού 28.000.000 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα βελτιωτικά οδικά έργα γίνονται σε περίπου 600 σημεία που υποδείχθηκαν μέσω των Δελτίων Τύπου της Τροχαίας σχετικά με τα τροχαία ατυχήματα. Και αφορούν κυρίως την αναβάθμιση και την αντικατάσταση του εξοπλισμού των δρόμων, όπως οι διαγραμμίσεις, οι πινακίδες σήμανσης και τα στηθαία ασφάλειας.

perifereia attikis epikindina shmeia

Επιπροσθέτως, στην ατζέντα της Περιφέρειας Αττικής βρίσκεται η επισκευή των φθορών των οδοστρωμάτων και η αντικατάσταση της παλαιάς ασφάλτου με νέα υψηλής ποιότητας. Ταυτόχρονα προκειμένου να εξασφαλιστεί η βελτίωση της ορατότητας θα γίνει αποξήλωση εμποδίων και αποψίλωση ζωνών που περιορίζουν την ορατότητα.

«Με ισχυρά αντανακλαστικά και αίσθημα ευθύνης απέναντι στις ζωές των πολιτών, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε την «επόμενη μέρα» για την οδική ασφάλεια στους δρόμους της Αττικής μας. Το έργο μας συνεχίζεται καθημερινά και σε αυτό έρχονται να προστεθούν οι 600 άμεσες επεμβάσεις σε σημεία που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο. Οι άμεσες επεμβάσεις μας, αποτελούν αφενός την σημαντικότερη δράση για την προστασία του υπέρτατου αγαθού της ανθρώπινης ζωής, αφετέρου αφήνουν θετικό αποτύπωμα και στην εθνική οικονομία», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται, ότι πρόσφατα ξεκίνησαν εργασίες χρωματισμού των κεντρικών στηθαίων ασφαλείας σε συγκεκριμένα επικίνδυνα σημεία της Λεωφόρου Κηφισίας και της Λεωφόρου Συγγρού, ενώ παρεμβάσεις για την μείωση της ταχύτητας έχουν γίνει στο 41ο χιλιόμετρο της παραλιακής οδού Βάρκιζας –  Σουνίου.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ