Τέλος για τα επικίνδυνα ηλεκτρικά πατίνια στις πόλεις – Από που ξεκινά

ilektrika patinia1

Από τη λαϊκή ετυμηγορία θα κριθεί το μέλλον των ηλεκτρικών πατινιών στους δρόμους της «Πόλης του Φωτός», όπως ανακοίνωσε η δήμαρχος εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών για τη συμπεριφορά των αναβατών.

Από την ψήφο των πολιτών θα εξαρτηθεί το μέλλον των προς μίσθωση ηλεκτρικών πατινιών στο Παρίσι, όπως ανακοίνωσε η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας, Anne Hidalgo.

Ειδικότερα, στις 2 Απριλίου οι πολίτες του Παρισιού θα κληθούν να ψηφίσουν υπέρ της συνέχισης ή του τερματισμού της παρουσίας των εταιρειών μίσθωσης ηλεκτρικών πατινιών στην πόλη. Η Hidalgo χαρακτήρισε το συγκεκριμένο ζήτημα «βαθιά διχαστικό», με πολλούς πολίτες να επισημαίνουν ότι οι χρήστες των ηλεκτρικών πατινιών δείχνουν ελάχιστο σεβασμό για τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ηλεκτρικά πατίνια στο παρίσι

Πιο συγκεκριμένα, οι αναβάτες των συγκεκριμένων μέσων κινητικότητας έχουν κατηγορηθεί ότι ανεβαίνουν στα πεζοδρόμια, σταθμεύουν σε παράνομα σημεία, ενώ δεν είναι λίγα και τα περιστατικά ρίψης πατινιών στα νερά του Σηκουάνα, του ποταμού που διασχίζει τη γαλλική πρωτεύουσα. Η Anne Hidalgo επισήμανε ότι και η ίδια τείνει στην απαγόρευσή τους, αλλά θα σεβαστεί την ψήφο των Παριζιάνων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του γαλλικού Υπουργείου Μεταφορών, οι αναβάτες ηλεκτρικών σκούτερ εμπλέκονται σε 3,3 φορές περισσότερα τροχαία ατυχήματα ανά 1,6 χλμ. (ένα μίλι), συγκριτικά με τους αναβάτες ποδηλάτων. Παράλληλα, ένας στους 20 αναβάτες ηλεκτρικών πατινιών δηλώνει ότι έχει εμπλακεί σε ατύχημα.

ηλεκτρικά πατίνια στο παρίσι
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Παρίσι ήταν και η πόλη όπου σημειώθηκε ο πρώτος θάνατος αναβάτη ηλεκτρικού πατινιού παγκοσμίως, τον Ιούλιο του 2019. Ένας 25χρονος άνδρας με ηλεκτρικό πατίνι αρνήθηκε να δώσει προτεραιότητα σε φορτηγό κατά τη διέλευση κάτω από φωτεινό σηματοδότη, με αποτέλεσμα να συγκρουσθεί με το βαρέως τύπου όχημα και να χάσει τη ζωή του.

Την απαγόρευση των προς μίσθωση ηλεκτρικών πατινιών έχουν ρίξει στο τραπέζι και οι βρετανικές τοπικές αρχές, λόγω της μεγάλης συχνότητας πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ