Τέλος το αλαλούμ στον Κηφισό – Έτσι απομακρύνονται σε λίγα λεπτά τα ακινητοποιημένα οχήματα

kifisos geranos

Μία πλατφόρμα με γερανό επεμβαίνει άμεσα στα σημεία όπου υπάρχουν ακινητοποιημένα οχήματα και τα απομακρύνει ταχύτατα, εξομαλύνοντας την κυκλοφορία.

Σε χρόνο ρεκόρ αποκαθίσταται πλέον η κυκλοφορία στον Κηφισό, όταν η λεωφόρος παραλύει λόγω της πρόκλησης ενός τροχαίου ατυχήματος ή της ακινητοποίησης ενός οχήματος λόγω βλάβης.

Για την εξομάλυνση της κυκλοφορίας φροντίζει μία πλατφόρμα με γερανό στη Λεωφ. Κηφισού που έχει δρομολογηθεί από την 1η Δεκεμβρίου 2022 από την Περιφέρεια Αττικής και έχει ήδη επέμβει για την απομάκρυνση ακινητοποιημένων οχημάτων από διάφορες αιτίες.

κηφισός γερανός
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πλατφόρμα λειτουργεί επικουρικά στο έργο των οχημάτων οδικής ασφάλειας κλειστού τύπου (βαν) που επιχειρούν στη λεωφόρο Κηφισού εδώ και δύο χρόνια. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών, από 12/2021 – 11/2022, η ομάδα άμεσης επέμβασης της Περιφέρειας Αττικής έχει συμβάλει στη διαχείριση 1.004 συμβάντων. Από αυτά το 75 % σημειώθηκαν στην άνοδο του Κηφισού, το 62,5 % αφορούν σε μηχανικές βλάβες των οχημάτων, ενώ το ποσοστό των συγκρούσεων ανέρχεται στο 37,5 %.

κηφισός γερανός

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας, από την 1η Δεκεμβριου 2022 μέχρι και τις 4 Ιανουαρίου του 2023, η πλατφόρμα έχει συνδράμει σε 10 σοβαρά περιστατικά, κατά τα οποία η απομάκρυνση των οχημάτων που εμπόδιζαν την κυκλοφορία πραγματοποιήθηκε σε λίγα λεπτά σε συνεργασία με την Τροχαία.

κηφισός γερανός
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πιο πρόσφατη συνδρομή της πλατφόρμας με γερανό έγινε εχθές (4/1/2023) κατόπιν ανατροπής ενός οχήματος στο ρεύμα καθόδου της λεωφόρου, στη συμβολή της με τη λεωφόρο Αθηνών, που είχε ως αποτέλεσμα την ακινητοποίηση ενός δεύτερου οχήματος και τη δημιουγία ανάσχεσης στις δύο αριστερές λωρίδες του αυτοκινητόδρομου.

Το τροχαίο συμβάν εντοπίστηκε από το κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής  και ο χρόνος αντίδρασης, τόσο από την τροχαία, όσο και από τα οχήματα οδικής ασφάλειας ήταν άμεσος. Τα οχήματα απομακρύνθηκαν με ασφάλεια και η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο επανήλθε σε κανονικά επίπεδα.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ