Τέλη Κυκλοφορίας: Αυτός είναι ο τρόπος για να γλιτώσεις τρεις μήνες

Traffic

Από χαμηλότερα Τέλη Κυκλοφορίας θα επωφεληθούν όσοι θέσουν το αυτοκίνητό τους σε ακινησία και το θέσουν ξανά σε κυκλοφορία με το που «ανοίξει» η πλατφόρμα.

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για να εκπνεύσει η προθεσμία καταβολής των Tελών Kυκλοφορίας, με τους οδηγούς να βρίσκονται μπροστά σε ένα σταυροδρόμι. Είτε να καταβάλουν το ποσό - μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου - που αντιστοιχεί στο αυτοκίνητό τους και να συνεχίσουν να το κυκλοφορούν κανονικά, είτε να το θέσουν σε ακινησία.

Υπενθυμίζεται ότι οι τελευταίοι δηλώνουν υπεύθυνα το χώρο στάθμευσης, από τον οποίο απαγορεύεται να μετακινήσουν το αυτοκίνητό τους, ενώ αν το κινήσουν κινδυνεύουν με διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ που μπορεί να εκτοξευτεί στα 30.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι φέτος η χρονιά φαίνεται πως θα έχει μία ιδιαιτερότητα. Λόγω εκλογών, η πλατφόρμα για τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα αναμένεται να ανοίξει στις αρχές του Απριλίου, ώστε να διευκολυνθούν όσοι επιθυμούν να μετακινηθούν στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Αυτοκίνητα, τέλη κυκλοφορίας με το μήνα

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα παραπάνω, μεγάλοι ωφελημένοι θα είναι όσοι δεν έχουν θέσει ακόμα το όχημά τους σε ακινησία, κάτι που στοχεύουν να πράξουν στο τέλος του Φεβρουαρίου, και εν συνεχεία θέσουν και πάλι το όχημά τους σε κίνηση (σ.σ. κάνουν άρση ακινησίας) από τον Απρίλιο και μετά.

Με αυτό τον τρόπο θα έχουν κυκλοφορήσει «δωρεάν» το αυτοκίνητό τους για τους δύο πρώτους μήνες του έτους (Ιανουάριο και Φλεβάρη), θα το έχουν σταθμευμένο μόνο για ένα μήνα, τον Μάρτιο, και από τον Απρίλιο θα το κυκλοφορούν και πάλι κανονικά, καταβάλοντας μόνο τα 9/12 του συνολικού ποσού των Τελών Κυκλοφορίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επί παραδείγματι, για κάτοχο αυτοκινήτου που ταξινομήθηκε το 2011 με εκπομπές CO2 182 γρμ/χλμ. τα ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας ανέρχονται σε 505,96 ευρώ. Αν, ωστόσο, το θέσει σε ακινησία στο τέλος Φεβρουαρίου και κάνει άρση της τελευταίας από τον Απρίλιο έως το τέλος του έτους θα καταβάλει τα 9/12 του ποσού, ήτοι θα πληρώσει 379,47 ευρώ, επωφελούμενος από έκπτωση ύψους 126,49 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ