Ποια μικρά αυτοκίνητα βγάζουν τις λιγότερες βλάβες -Τι μας απάντησε η τεχνητή νοημοσύνη

peugeot 208

Ο διάσημος πλέον «παντογνώστης» ChatGPT έχει τη δική του άποψη πάνω στα μεταχειρισμένα μικρά αυτοκίνητα που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο.

Μόνο λίγοι δεν είναι οι οδηγοί που αδυνατούν να επωμιστούν το οικονομικό βάρος της απόκτησης ενός καινούργιου αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να στρέφονται στην αγορά ενός μεταχειρισμένου.

Ένα αυτοκίνητο, ωστόσο, από «δεύτερο χέρι», μπορεί να αποδειχθεί λάθος επιλογή, εφόσον ο ενδιαφερόμενος δεν προβεί σε εξονυχιστικό έλεγχο προτού λάβει την τελική του απόφαση.

Υπάρχουν, βέβαια, κάποια αυτοκίνητα που διατηρούν μεγάλη… παράδοση σε επίπεδο αξιοπιστίας, όπως έχουν δείξει έρευνες (όπως αυτή του γερμανικού TUV) που γίνονται κατά καιρούς. Τη δική του γνώμη, βέβαια, έχει και το ChatGPT, αυτή η επαναστατική εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης που έχει εισβάλει το τελευταίο διάστημα στη ζωή μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Ορμώμενοι από περιέργεια, εμείς ζητήσαμε από την τεχνητή νοημοσύνη να μας δώσει μια μικρή λίστα από τα μικρά αυτοκίνητα που προσφέρονται στην ελληνική αγορά και βγάζουν τις λιγότερες βλάβες.

Η πρώτη επιλογή του ChatGPT δεν μας προκάλεσε εντύπωση, μιας και ήταν το Toyota Yaris, ένα μοντέλο που γνωρίζει τεράστια δημοφιλία στην αγορά των μεταχειρισμένων ακριβώς γι' αυτό τον λόγο: την αξιοπιστία του.

toyota yaris
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θέση στη λίστα του διάσημου πλέον… παντογνώστη κατέλαβε και το Honda Jazz, με το ChatGPT να εστιάζει στην αξιοπιστία των κινητήρων του μοντέλου και την καλή ποιότητα κατασκευής του.

Ξεχωριστή αναφορά έκανε και στο Peugeot 208, επισημαίνοντας ότι η γαλλική μάρκα έχει επενδύσει σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας κατασκευής όλων των αυτοκινήτων της, με το μικρό της μοντέλο να μην αποτελεί εξαίρεση.

peugeot 208

Εγκωμιαστικά ήταν τα σχόλιά του και για το Mazda2, εστιάζοντας στην έμφαση που δίνει στην ποιότητα κατασκευής η Mazda, και τέλος για το Ford Fiesta που πέρα από αξιόπιστο το χαρακτήρισε και… fun to drive. 

Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη λίστα του ChatGPT εξακολουθεί να είναι ένας χρήσιμος οδηγός για την επιλογή ενός αξιόπιστου αυτοκινήτου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να πραγματοποιούμε έναν προσεκτικό τεχνικό έλεγχο στο αυτοκίνητο που μας ενδιαφέρει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
mazda2

Αυτό διότι ακόμα και αν ένα μοντέλο έχει λαμπρή παράδοση στο κομμάτι της αξιοπιστίας μπορεί να έχει ένοχο παρελθόν (βλ. εμπλοκή σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα) το οποίο αποκρύπτεται τεχνηέντως από το άτομο που το διαθέτει προς πώληση.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ