Τα Tesla θα μαρτυρούν τις κάμερες ραντάρ –Από ποιες παραβάσεις θα προστατεύουν τους οδηγούς

Tesla 1

Η τελευταία ενημέρωση λογισμικού των μοντέλων της Tesla θα ειδοποιεί τους οδηγούς για κάμερες ραντάρ, όχι μόνο τις σταθερές, αλλά και τις κινητές.

Οι κάτοχοι ενός μοντέλου της Tesla θα δεχθούν σύντομα μια μεγάλη «χείρα βοηθείας», μιας και θα ενημερώνονται για τις κάμερες των Αρχών, ταχύτητας και παραβίασης ερυθρού σηματοδότη, που υπάρχουν στη διαδρομή που έχουν επιλέξει να κινηθούν.

Η «ανακάλυψη» έγινε από έναν δημοφιλή χάκερ που δημοσιεύει δεδομένα εφαρμογών και πληροφορίες σχετικές με το λογισμικό των Tesla εδώ και κάμποσα χρόνια. Σύμφωνα με αυτόν, η τελευταία ενημέρωση περιλαμβάνει επιπλέον λειτουργίες που έχουν να κάνουν με την αναφορά καμερών ταχύτητας και σηματοδοτών, εντοπίζοντας μάλιστα και τα κινητά ραντάρ που τοποθετούν οι Αρχές σε διάφορα σημεία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Tesla 2

Επιπλέον, το νέο update του λογισμικού διαθέτει και λειτουργία που αναγνωρίζει την σωστή κινησιολογία του οδηγού, μιας και πρόσφατα η Tesla είχε αναφέρει ότι θα χρησιμοποιούσε μια κάμερα στην καμπίνα για να καταγράφει τον «αφελή» οδηγό την ώρα που ο «αυτόματος πιλότος» είναι ενεργοποιημένος.

Tesla 3

Ο χάκερ παρατήρησε μερικά άλλα χαρακτηριστικά που θα ενσωματωθούν σύντομα στο σύστημα πλοήγησης των μοντέλων της Tesla, που έχουν να κάνουν με την δημιουργία της επιλεγμένης διαδρομής, τον τρόπο που θα ενημερώνει τον οδηγό κ.ά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Tesla 4

Η αλήθεια όμως είναι ότι υπάρχουν πολλές άλλες εφαρμογές που παρέχουν ήδη στους χρήστες πληροφορίες σχετικά με τις κάμερες που καταγράφουν ταχύτητα κίνησης και τους σηματοδότες. Με δεδομένο λοιπόν ότι η Tesla δεν επιτρέπει την ενσωμάτωση του Apple CarPlay και του Android Auto στα αυτοκίνητά της, οι νέες ενημερώσεις αποτελούν μια ευπρόσδεκτη προσθήκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ