Τα πιο αξιόπιστα μεταχειρισμένα SUV - Ποια μοντέλα ανέδειξαν οι ιδιοκτήτες

Mazda CX-5 1

Η αγορά μεταχειρισμένων SUV είναι πλήρης και προσφέρει μοντέλα όλων των κατηγοριών για την κάλυψη όλων των αναγκών. Με ποιο μοντέλο όμως θα έχετε ήσυχο το κεφάλι σας;

Όπως είναι λογικό, όσοι ψάχνουν να αγοράσουν ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο θα βρεθούν μπροστά σε πολλές επιλογές που ανήκουν στην κατηγορία των SUV, τα οποία μεταξύ άλλων τα πάνε και αρκετά καλά στις έρευνες αξιοπιστίας.

Μία από αυτές είναι και του βρετανικού Μέσου WhatCar?, όπου οι δημοσιογράφοι συνεργάστηκαν με το MotorEasy για την διεξαγωγή μιας νέας έρευνας στους κατόχους μεταχειρισμένων SUV.

Toyota RAV4 Hybrid 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχεδόν 22.000 οδηγοί συμμετείχαν στην έρευνα, με σκοπό να αναφέρουν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν τα τελευταία δύο χρόνια ιδιοκτησίας, καθώς και πόσες φορές επισκέφθηκαν το συνεργείο και το κόστος της επισκευής. Η έρευνα περιελάμβανε 178 μοντέλα από 32 μάρκες, όλα ηλικίας έως πέντε ετών.

Συνολικά, τα SUV βελτιώνονται διαρκώς με αποτέλεσμα η μέση βαθμολογία αξιοπιστίας τους να ανέβει στο 92,9%, από το 92,6% της προηγούμενης χρονιάς, με το Top 10 των πιο αξιόπιστων μεταχειρισμένων SUV να πηγαίνει ως εξής:

10. Mazda CX-5 ντίζελ (2017 έως σήμερα) – 94,6%

Mazda CX-5 2

Παρά το γεγονός ότι τα πετρελαιοκίνητα CX-5 παρουσιάζουν πιο συχνά βλάβες σε σχέση με τα βενζινοκίνητα (το 25% των ντίζελ παρουσίασαν βλάβη σε σύγκριση με το 18% των βενζινοκίνητων), η επισκευή της βλάβης είναι γρήγορη και προσιτή. Τα προβλήματα με το ντίζελ CX-5 αφορούν ένα ευρύ φάσμα μερών, όπως το αμάξωμα, τα φρένα, τα ηλεκτρικά, τα καυσαέρια, το σύστημα ψεκασμού και το εσωτερικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλα τα πετρελαιοκίνητα CX-5 που παρουσίασαν βλάβη συνέχισαν να οδηγούνται και τα 2/3 από αυτά, επισκευάστηκαν σε λιγότερο από μία μέρα. Στον αντίποδα, σχεδόν το 40% των βενζινοκίνητων δεν μπορούσαν να κινηθούν λόγω βλαβών και το 19% από αυτά έμειναν «στάσιμα» για περισσότερο από μία εβδομάδα

9. BMW X5 (2018 - 2023) – 95%

BMW X5

Το 25% των BMW Χ5 στη συγκεκριμένη έρευνα αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα, με την μεγαλύτερη όμως μερίδα των σφαλμάτων να αφορά το αμάξωμα και να επιδιορθώνονται πολύ εύκολα. Υπήρξαν επίσης και ορισμένες αναφορές για ηλεκτρικές βλάβες και προβλήματα στα φρένα και τον κινητήρα.

Ωστόσο, το 85% των αυτοκινήτων δεν ήταν σε ακινησία και το 69% επισκευάστηκε το πολύ μέσα σε μία μέρα. Επίσης, το γεγονός ότι η BMW δεν χρέωσε τις επισκευές, ήταν καθησυχαστικό για τους ιδιοκτήτες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

8. Audi Q5 βενζίνης (2018 έως σήμερα) – 95,6%

Audi Q5

Μπορεί το ποσοστό σφάλματος του βενζινοκίνητου Audi Q5 να είναι αρκετά υψηλό (27%), είναι όμως αρκετά χαμηλότερο από το αντίστοιχο του πετρελαιοκίνητου (37%). Παράλληλα, η επισκευή ενός βενζινοκίνητου Q5 είναι πιο φθηνή και γρήγορη, και στο 100% των περιπτώσεων καλύπτονται από την εγγύηση (το αντίστοιχο ποσοστό στα πετρελαιοκίνητα έφτασε το 75% των επισκευών).

Τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι ιδιοκτήτες των βενζινοκίνητων Q5 αφορούσαν τα ηλεκτρικά του και το αυτόματο κιβώτιο.

7. Alfa Romeo Stelvio (2017 έως σήμερα) – 95,8%

Alfa Romeo Stelvio
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι σήμερα η Alfa Romeo Stelvio παρουσιάζει ένα πιο καλό πρόσωπο, με μόνο το 17% των ιδιοκτητών που συμμετείχαν στην έρευνα να αναφέρουν κάποια προβλήματα. Τα σημαντικότερα σφάλματα αφορούν διάφορα ηλεκτρικά συστήματα, αλλά υπάρχουν αναφορές και για το σύστημα πέδησης (φρένα) καθώς και την εξάτμιση.

Το 75% των αυτοκινήτων μπορούσαν να κινηθούν και να επισκευαστούν μέσα σε μια μέρα, με το υπόλοιπο 25% όμως να μένει στο συνεργείο περισσότερο από μία εβδομάδα. Ακόμα, οι μισές επισκευές καλύφθηκαν από την εγγύηση.

6. Volvo XC60 ντίζελ (2017 έως σήμερα) – 96,2%

Volvo XC 60 Diesel

Οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις του Volvo XC60 υστερούν σε αυτή την έρευνα σε σχέση με τις βενζινοκίνητες και τις υβριδικές, καθώς ορισμένοι από τους ιδιοκτήτες έπρεπε να πληρώσουν για τις επισκευές. Οι ζημιές που αναφέρθηκαν αφορούσε το 12% των συμμετεχόντων στην έρευνα και ήταν ποικίλες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα ηλεκτρικά προβλήματα είναι τα πιο συνηθισμένα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούσαν το σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων. Επίσης, αναφέρονται σφάλματα στα φρένα και την εξάτμιση. Το 80% των αυτοκινήτων ολοκλήρωσαν την επισκευή τους σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

5. Mitsubishi Outlander PHEV (2014 – 2021) – 97,2%

Mitsubishi Outlander PHEV

Το μόνο παράπονο που είχαν οι ιδιοκτήτες του επαναφορτιζόμενου υβριδικού (PHEV) Mitsubishi Outlander, αφορούσε την 12βολτη μπαταρία που φέρει. Μόλις το 6% των αυτοκινήτων παρουσίασε βλάβη, η οποία όμως επισκευάστηκε σε λιγότερο από μία μέρα.

4. Honda CR-V (2018 – 2023) – 97,5%

Honda CR-V
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η προηγούμενη γενιά του CR-V διατήρησε την φήμη αξιοπιστίας της ιαπωνικής εταιρείας, όντας ένα εξαιρετικά «άφθαρτο» οικογενειακό SUV. Μόλις το 14% των CR-V της συγκεκριμένης έρευνας είχε προβλήματα και τα περισσότερα ήταν μικρής έκτασης και αφορούσαν το 12βολτο ηλεκτρικό κύκλωμα.

Η επισκευή του CR-V ήταν μια εύκολη και γρήγορη διαδικασία. Από την άλλη, τα CR-V που παρουσίασαν σπανιότερες, αλλά σημαντικότερες βλάβες, μπορούσαν να κινηθούν και τα 2/3 εξ αυτών βγήκαν από το συνεργείο σε λιγότερο από μία εβδομάδα. Το κόστος των επισκευών επιβάρυνε τη Honda.

3. Volvo XC60 βενζίνη/υβριδικό (2017 έως σήμερα) – 97,9%

Volvo XC60 Petrol

Αν και οι συγκεκριμένες εκδόσεις κινητήρα και συστήματος κίνησης του Volvo XC60 επηρεάστηκαν από ελαφρώς παραπάνω από τις αντίστοιχες πετρελαιοκίνητες, (12% έναντι 11%), όλες οι επισκευές που πραγματοποιήθηκαν δεν επιβάρυναν με κόστος τους ιδιοκτήτες τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κοινός παρανομαστής των βλαβών των δύο εκδόσεων αποτελεί ο κινητήρας και ακολουθεί η μπαταρία και το αμάξωμα. Τα 2/3 των αυτοκινήτων επισκευάστηκαν σε μία μόνο μέρα.

2. Lexus RX (2016 – 2022) – 98,6%

Lexus RX

Το Lexus RX αποδεικνύει για μία ακόμα φορά ότι ένα σύνθετο υβριδικό σύστημα κίνησης μπορεί να παρουσιάζει πολύ υψηλό δείκτη αξιοπιστίας. Μόνο το 8% των ιδιοκτητών ανέφερε ότι αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα, το οποίο είχε σχέση με τα ηλεκτρικά συστήματα και το σύστημα καυσίμου.

Λόγω της ζημιάς, τα αυτοκίνητα έμειναν εκτός λειτουργίας και χρειάστηκε μέχρι και μια εβδομάδα για την επισκευή τους. Οι εργασίες όμως έγιναν δωρεάν, μιας και τις κάλυψε η εγγύηση του κατασκευαστή.

1. Toyota RAV4 Hybrid (2019 έως σήμερα) – 98,7%

Toyota RAV4 Hybrid 1
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το υβριδικό RAV4 δεν είναι ολιγαρκές μόνο σε καύσιμο, αλλά παρουσιάζει και ένα πολύ αξιόπιστο πρόσωπο, με μόνο το 2% των οχημάτων που πήραν μέρος στην έρευνα να παρουσιάζει βλάβη. Ωστόσο, οι επισκευές δεν είναι πάντα γρήγορες, καθώς τα αυτοκίνητα περνούν περισσότερο από μία εβδομάδα στο συνεργείο.

Τα περισσότερα παράπονα αφορούν την μπαταρία και ακολουθεί το 12βολτο ηλεκτρικό κύκλωμα. Μετά, ακολουθεί το σύστημα πολυμέσων με σφάλματα στον πλοηγό.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ