Έτσι δε θα μείνεις ποτέ από ρεύμα - Πόσο κοστίζει μια φορητή μπαταρία

Portable Battery

Μια συμπαγής, ελαφριά και ισχυρή μπαταρία -με δυνατότητα μάλιστα ηλιακής φόρτισης- είναι πλέον ένα πολύ χρήσιμο εξάρτημα για κάθε ταξίδι, περιπέτεια ή μικρή απόδραση, ειδικά στο camping.

Η πρόοδος των φορητών μπαταριών είναι διαρκής, τα τελευταία χρόνια. Με μια μπαταρία βάρους όχι μεγαλύτερου των 4 κιλών, και συμπαγών διαστάεων ώστε να μεταφέρεται άνετα στο χώρο αποσκευών. μπορεί να έχει κανείς σημαντική ενεργειακή επάρκεια για τις συσκευές του στο ταξίδι. Συσκευές που όλο και αυξάνουν και πληθαίνουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παίρνωντας για παράδειγμα τις μπαταρίες EcoFlow RIVER, η πρόοδος της τεχνολογίας τους εξασφαλίζει 6 φορές μεγαλύτερο κύκλο ζωής σε σχέση με το μέσο όρο των μπαταριών, δηλαδή περίπου 3.000 φορτίσεις - που σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιούνται καθημερινά για μία δεκαετία.

Αυτό καθίσταται εφικτό από την τελευταία τεχνολογία LiFEPO4 των κυψελών της μπαταρίας, που επιδέχονται φόρτιση με διάφορους τρόπους. Με τον κλασσικό τρόπο, από την πρίζα, η τεχνολογία X-Stream της EcoFlow επιτυγχάνει πενταπλάσια ταχύτητα φόρτισης - εξασφαλίζοντας την πλήρωσή της με ενέργεια σε 60 λεπτά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας άλλος τρόπος φόρτισης, ιδιαίτερα βολικός στο ταξίδι, απόλυτα «καθαρός» και με μηδενικό κόστος, είναι η φόρτιση της μπαταρίας με φωτοβολταϊκά panels. Σε μία ηλιόλουστη μέρα, αν επιτυγχάνεται η άντληση ενέργειας των 220W από τον ήλιο, η φόρτιση της μπαταρίας χρειάζεται μόλις 3 ώρες.

Οι τιμές των φορητών μπαταριών εκτείνονται σε μεγάλο εύρος. Είναι καλό να επιλέγετε μπαταρίες με κριτήριο τις περγαμηνές ασφάλειάς τους, όπως π.χ. κάποια πιστοποίηση. Μια καλή τέτοια μπαταρία ξεκινά από τα περίπου 300 ευρώ, και ανάλογα με τις ανάγκες σας αυξάνεται σε υψηλότερα επίπεδα.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ