Αυτά είναι τα νέα πεντάστερα μοντέλα του EuroNCAP

EuroNCAP

Ο νέος κύκλος δοκιμών πρόσκρουσης του EuroNCAP φέρνει στο φως τα νέα πεντάστερα μοντέλα της ευρωπαϊκής αγοράς, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει ο βασιλιάς της κατηγορίας των crossover Nissan Qashqai.

Έντεκα νέα μοντέλα της ευρωπαϊκής αγοράς περιελάμβανε ο τελευταίος για το 2021 κύκλος δοκιμών EuroNCAP, αναδεικνύοντας τους νέους πρωταγωνιστές σε επίπεδο ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.

Από τα έντεκα μοντέλα τα οποία μπήκαν στο μικροσκόπιο του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού, τα επτά κατάφεραν να αποσπάσουν την ανώτερη διάκριση, αποδεικνύοντας την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στον συγκεκριμένο τομέα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανάμεσα στις πεντάστερες προτάσεις ξεχωρίζει το νέο Nissan Qashqai, το οποίο άλλωστε αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες επιλογές στην κατηγορία των crossovers, ανεξαρτήτως μεγέθους και τιμής.

Το ιαπωνικό μοντέλο πέτυχε εντυπωσιακά ποσοστά στην προστασία ενηλίκων (91%) και παιδιών (91%), ενώ διακρίθηκε και για την παρουσία όλων των απαραίτητων συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας τα οποία διαθέτει στον βασικό του εξοπλισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο Nissan Qashqai προσφέρεται και με έναν επιπλέον αερόσακο, ο οποίος αναπτύσσεται ανάμεσα στον οδηγό και τον συνοδηγό αποτρέποντας τον τραυματισμό τους σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης.

EuroNCAP

Από την κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης έρχεται η επόμενη πεντάστερη πρόταση, η οποία δεν είναι άλλη από το Skoda Fabia. Μπορεί η τσεχική πρόταση να μην έφτασε στα επίπεδα του Nissan Qashqai, σκοράροντας 85% στην προστασία ενηλίκων και 81% στην προστασία παιδιών, ωστόσο, κατάφερε να αποσπάσει τα πέντε αστέρια του EuroNCAP.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολύ κοντά στην επίδοση του νέου Fabia βρέθηκε μία ακόμα πρόταση του ομίλου Volkswagen, η οποία μοιράζεται την πλατφόρμα και τα μηχανικά μέρη με το δημοφιλές Skoda. Ο λόγος για το Volkswagen Caddy, η επιβατική εκδοχή του οποίου διαθέτει πλέον στο βιογραφικό τα πέντε αστέρια του EuroNCAP.

Από εκεί και πέρα ο λόγος περνά σε δύο από τις κορυφαίες ηλεκτροκίνητες προτάσεις της ευρωπαϊκής αγοράς. Πρόκειται για την BMW iX και την Mercedes EQS, οι οποίες δεν δυσκολεύθηκαν να συναντήσουν τις ιδιαίτερα αυστηρές προδιαγραφές του EuroNCAP και να αποσπάσουν την ανώτερη διάκριση των πέντε αστέρων.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ