Εντυπωσιακό βίντεο: Τα νέα φώτα LED κάνουν τη νύχτα-μέρα σε σήραγγα της Εθνικής Οδού

Aegean Motorway Greece 1

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αυξάνει την ασφάλεια των ταξιδιωτών και την οικονομία ενέργειας, προσφέροντας όφελος και στο περιβάλλον.

Ο αυτοκινητόδρομος Αιγαίου θα γίνει έως το τέλος Νοεμβρίου ο πρώτος αυτοκινητόδρομος στη χώρα μας που θα χρησιμοποιεί φώτα τύπου LED σε όλα τα φωτισμένα τμήματά του.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης που εφαρμόζει η εταιρεία, μετά την αντικατάσταση του συμβατικού φωτισμού στα ανοιχτά τμήματα του αυτοκινητόδρομου το 2019 με τεχνολογίας LED, προχωρά και στην πλήρη αντικατάσταση του συμβατικού φωτισμού και στις τρεις νέες σήραγγες του έργου με φωτιστικά τεχνολογίας LED, αρχής γενομένης από τη σήραγγα Τ3 (Πλαταμώνα).

Συμβατή με τα πιο αυστηρά παγκόσμια πρότυπα, η αντικατάσταση του φωτισμού στις σήραγγες βελτιώνει τις συνθήκες οδήγησης, ενισχύοντας περαιτέρω την οδική ασφάλεια των οδηγών. Ο φωτισμός LED βελτιώνει την οπτική εμπειρία των οδηγών (ομαλή μετάβαση από το εξωτερικό φως/σκοτάδι στον φωτισμό εισόδου της σήραγγας), διευκολύνοντας την προσαρμογή των ματιών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Aegean Motorway Greece 2

Παράλληλα, με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στις σήραγγες, η εγκατεστημένη ισχύς θα μειωθεί κατά 67% επιφέροντας μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 4,00 GWh ετησίως, τα οποία αντιστοιχούν σε 2.133 τόνους CO2, μειώνοντας έτσι σημαντικά το ενεργειακό αποτύπωμα της Εταιρείας.

Συνυπολογίζοντας και την αντικατάσταση των συμβατικών φωτιστικών των στεγάστρων και των χοανών των σταθμών διοδίων με φωτιστικά τεχνολογίας LED έως τα τέλη Ιανουαρίου του 2024, υπολογίζεται ότι το συνολικό ενεργειακό αποτύπωμα της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου θα μειωθεί κατά 2.618 τόνους CO2.

Εντός του μήνα που διανύουμε θα ακολουθήσει η αντικατάσταση των συμβατικών φωτιστικών και στις άλλες δύο σήραγγες Τ1 και Τ2. Συνολικά και στις τρεις σήραγγες θα αντικατασταθούν 4.445 φωτιστικά συμβατικής τεχνολογίας με 1.941 φωτιστικά τύπου LED.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ