Τι κρύβεται πίσω από το νέο σήμα της Peugeot (video)

New Peugeot Logo 1

Το σήμα της Peugeot δεν υπέστη μόνο αισθητικές αλλαγές, αλλά κρύβει στο εσωτερικό του και μπόλικη τεχνολογία.

To νέο λογότυπο της Peugeot λανσαρίστηκε στην τελευταία γενιά του 308 και καταφέρνει να συνδυάζει όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες με την εμπνευσμένη σχεδίαση. Το νέο σήμα, δηλαδή, δεν παίζει μόνο ρόλο στην εμφάνιση του μοντέλου, αλλά κρύβει και το ραντάρ που δίνει πληροφορίες στον υπολογιστή που διαχειρίζεται την λειτουργία των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού.

Peugeot 308 Hybrid
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σήμα διαθέτει ένα λεπτό στρώμα ινδίου, ένα υπεραγώγιμο μέταλλο που δεν παρεμβαίνει στα κύματα του ραντάρ, ενώ παράλληλα παρουσιάζει και υψηλή αντοχή στην διάβρωση. Από πλευράς θέσης, το νέο σήμα βρίσκεται πάνω από την πινακίδα κυκλοφορίας, ακριβώς στο κέντρο της μάσκας.

Επιπλέον, το νέο σήμα της Peugeot διατίθεται σε δύο εκδόσεις, πανομοιότυπες στην εμφάνιση, αλλά με διαφορετικές τεχνικές λεπτομέρειες. Η διαφορά εντοπίζεται στο σήμα των πλούσιων εξοπλιστικά εκδόσεων που διαθέτουν ραντάρ υποβοήθησης του οδηγού.

New Peugeot logo

Για να λειτουργούν στην εντέλεια τα βοηθήματα οδήγησης, τα κύματα που εκπέμπονται από το ραντάρ δεν πρέπει να βρίσκουν εμπόδια. Για αυτό τον λόγο, η σχεδίαση του λογότυπου που φιλοξενεί και το ραντάρ έχει επανασχεδιαστεί πλήρως από τους μηχανικούς της Peugeot, λαμβάνοντας υπόψη δύο περιορισμούς: Το πάχος της επιφάνειας που πρέπει να είναι σταθερό και την απουσίας μεταλλικών σωματιδίων από τα εξαρτήματά του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αντιλαμβάνεστε, το νέο σήμα της Peugeot προστατεύει με τον καλύτερο τρόπο το ραντάρ και επιτρέπει την σωστή και έγκαιρη λειτουργία των τελευταίας γενιάς συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού:

  • Ενεργό cruise control με λειτουργία Stop and Go και ρύθμιση της απόστασης από το προπορευόμενο όχημα (από τα 30 χλμ./ώρα και πάνω για τα μοντέλα με χειροκίνητο κιβώτιο)
  • Αυτόματο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης που ανιχνεύει πεζούς και δικυκλιστές, μέρα και νύχτα με ταχύτητες από 7 έως και 140 χλμ./ώρα ανάλογα την έκδοση, και ενημερώνει τον οδηγό σε περίπτωση ατυχήματος
Peugeot 308 driving aids

Η ήδη πλούσια γκάμα συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας και βοηθημάτων οδήγησης του νέου Peugeot 308, εμπλουτίστηκε και με το Drive Assist 2.0 με προσαρμοζόμενο cruise control και λειτουργία Stop and Go (στις εκδόσεις με αυτόματο κιβώτιο EAT8).

Ακόμα, το σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας ενσωματώνει 3 νέες λειτουργίες για δρόμους με τουλάχιστον δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση: υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας με ταχύτητα από 70 έως 180 χλμ./ώρα, σύστημα προσαρμογής της ταχύτητας σύμφωνα με τις πινακίδες των ορίων και προσαρμογή της ταχύτητας μέχρι τα 180 χλμ./ώρα ανάλογα με την καμπυλότητα της στροφής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ