Τα μηχανικά κιβώτια θα έχουν εξαφανιστεί σε 3 με 4 χρόνια

Manual Gearbox

Σύμφωνα με αναφορές αναλυτών του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας η μαζική μετάβαση από τα χειροκίνητα στα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων είναι αναπόφευκτη και δεν θα αργήσει.

Πιο συγκεκριμένα, όλοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων συμμερίζονται όλες αυτές τις αναφορές, μιας και πέρα από την οικονομία που θα κάνουν με την απουσία επιλογής χειροκίνητου κιβωτίου από την γκάμα των μοντέλων τους, θα βοηθηθούν στην εξέλιξη των συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας και αυτόνομης οδήγησης. Η συγκεκριμένη μετάβαση θα γίνει σταδιακά στην γκάμα μοντέλων των εταιρειών, ακολουθώντας την προγραμματισμένη ανανέωση του στόλου τους.

Επιπλέον, τα αυτοκίνητα της αγοράς μεταχειρισμένου με μηχανικό σασμάν θα έχουν εξαφανιστεί μέσα σε 15 χρόνια. Μεταξύ των λόγων που θα συμβεί αυτό είναι οι όσο το δυνατόν πιο οικολογικές μετακινήσεις, η τοποθέτηση σύγχρονων συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας και η άνεση που χαρίζει στον οδηγό το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Automatic Gear Knob

Τα μεγαλύτερα “εμπόδια” που θα αντιμετωπίσουν τα χειροκίνητα κιβώτια και θα ευνοήσουν τα αυτόματα σασμάν σε αυτή την περίπτωση, είναι η εισαγωγή νέων περιβαλλοντικών κανονισμών καθώς τα σύγχρονα μοντέλα με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων δεν θα μπορούν να πετύχουν τις επερχόμενες νόρμες.

Ωστόσο, τα χειροκίνητα κιβώτια δεν θα εξαφανιστούν εντελώς. Θα συνεχίσουν να εφοδιάζουν για μερικά χρόνια ακόμα μοντέλα με σπορ προσανατολισμό ή με έντονα οικονομικό προφίλ που προορίζονται για αναπτυσσόμενες χώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ