Ισχύει ότι τα μαύρα αυτοκίνητα “έλκουν” την θερμότητα ή είναι μύθος; (video)

Car temperature 1

Σκοπός αυτού του άρθρου είναι να ξεκαθαρίσει μια για πάντα τις όποιες υποψίες είχατε.

Εάν κάποιος αμφιβάλλει ότι ένα μαύρο αυτοκίνητο απορροφά περισσότερη θερμότητα από ένα λευκό, τότε θα πρέπει να του δείξετε αυτό το άρθρο. Μάλιστα, στο βίντεο που το συνοδεύει, μπορείτε να δείτε μόνοι σας τις θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στο καπό αρκετών αυτοκινήτων που ήταν σταθμευμένα στον ήλιο. Τα αυτοκίνητα είναι πανομοιότυπα και είναι παρκαρισμένα στο ίδιο σημείο για μέρες. Η μόνη διαφορά που υπάρχει μεταξύ τους είναι το χρώμα του αμαξώματος.

Car temperature 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το βίντεο καταγράφεται με μια θερμική κάμερα και μας παρουσιάζει τέσσερα Toyota Highlander από την αγορά των Η.Π.Α., παρκαρισμένα για μέρες κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο. Η ένδειξη στο καπό του μαύρου αυτοκινήτου ήταν περίπου 71 βαθμών Κελσίου. Δίπλα του ακριβώς υπήρχε ένα λευκό Toyota Highlander που η θερμοκρασία στο καπό του ήταν 44 βαθμοί Κελσίου, δηλαδή 25 βαθμούς πιο ψυχρό.

Στην συνέχεια μας δείχνει την θερμοκρασία ενός γκρί και ενός ασημί Toyota Highlander που δείχνει 64 βαθμούς και 54 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα. Έτσι λοιπόν, αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά ότι όσο πιο ανοιχτόχρωμο είναι ένα αυτοκίνητο, τόσο καλύτερα αντανακλά το ηλιακό φως και δεν ανεβάζουν θερμοκρασία οι λαμαρίνες του και κατά συνέπεια η καμπίνα.

Car temperature 2

Εάν ζείτε σε μια ζεστή περιοχή, η σύστασή μας είναι να αγοράσετε ένα ανοιχτόχρωμο αυτοκίνητο. Το εσωτερικό θα ζεσταίνεται λιγότερο και το κλιματιστικό θα δουλεύει λιγότερο για να το κρυώσει. Αυτό σημαίνει ότι θα ξοδέψετε και λιγότερα χρήματα για καύσιμα, καθώς το σύστημα κλιματισμού δεν θα δουλεύει υπερωρίες για να φέρει την καμπίνα στην επιθυμητή θερμοκρασία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ