Ρωσία: Τα φορτηγά της Kamaz θα κατασκευάζονται από φυλακισμένους

Kamaz factory 1

Λόγω έλλειψης υπαλλήλων, ο ρώσος κατασκευαστής βαρέων οχημάτων θα εντάξει στο εργατικό δυναμικό του κρατούμενους φυλακών.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου Sergei Kogogin στο Reuters, η Διοίκηση της Kamaz σχεδιάζει να ενσωματώσει στο εργατικό της δυναμικό κρατούμενους φυλακών για να καλύψει τις κενές θέσεις εργασίας που υπάρχουν αυτή την περίοδο.

Η Ομοσπονδιακή Σωφρονιστική Υπηρεσία της Ρωσίας έχει αναπτύξει ένα νέο πρόγραμμα για την απασχόληση των κρατούμενων, και η Kamaz σκέφτεται να υποβάλλει αίτηση συμμετοχής.

Kamaz Factory 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Kamaz είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής βαρέων οχημάτων της Ρωσίας και αυτή την στιγμή της λείπουν 4.000 υπάλληλοι από το εργοστάστιο στο Naberezhnye Chelny, 900 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας. Η Kamaz απασχολεί συνολικά πάνω από 25.000 εργαζόμενους.

Οι κύριοι μέτοχοι της Kamaz, που είναι κατά 47% ο κρατικός όμιλος Rostek και κατά 15% η Daimler, έχουν καταφύγει ήδη σε μέτρα απόγνωσης για να καλύψουν την έλλειψη εργατικού δυναμικού, όπως η έλευση εργατών από το Ουζμπεκιστάν, τα οποία όμως δεν έχουν λύσει το πρόβλημα.

Kamaz Factory 3

Εκτός από την παραδοσιακή έλλειψη εργατικού δυναμικού σε ορισμένες βιομηχανικές περιοχές της Ανατολικής Ρωσίας, έχουν προστεθεί και οι περιορισμοί της πανδημίας του Covid-19, αναγκάζοντας αρκετούς οικονομικούς μετανάστες να γυρίσουν στα σπίτια τους.

Ως εκ τούτου, η Ομοσπονδιακή Σωφρονιστική Υπηρεσία της Ρωσίας έχει αναπτύξει ένα σχέδιο για την εργασία των κρατούμενων, διαβεβαιώνοντας ότι οι συνθήκες εργασίας θα είναι οι προβλεπόμενες από τον νόμο και δεν θα έχουν τίποτα κοινό με τα πρώην Σοβιετικά στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας, τύπου Γκουλάγκ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ