Αυτά είναι τα αυτοκίνητα της Χαμάς -Ποιο δημοφιλές «αγροτικό» προτιμούν τα μέλη της

Τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιεί η Χαμάς

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ακόμη η αιματηρή σύρραξη μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, με την παλαιστινιακή παραστρατιωτική οργάνωση να δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση σε έναν τύπο οχήματος.

Τουλάχιστον 700 Ισραηλινοί και 500 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας έπειτα από την ευρείας κλίμακας επίθεση-έκπληξη που εξαπέλυσε η Χαμάς κατά του Ισραήλ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Χαμάς, γνωστή και ως Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης όπως είναι το πλήρες όνομά της, είναι μία παλαιστινιακή σουνιτική παραστρατιωτική οργάνωση και πολιτικό κόμμα που κατέχει σήμερα την πλειοψηφία των εδρών του εκλεγμένου νομοθετικού συμβουλίου στην Παλαιστινιακή Εθνική Αρχή και κατέχει και τον πλήρη έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας.

Η Χαμάς αναγνωρίζεται από πολλά κράτη -και την Ευρωπαϊκή Ένωση- ως μια τρομοκρατική οργάνωση που κατηγορείται από πολλούς διεθνείς οργανισμούς για πολλαπλά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Tο παραστρατιωτικό της σκέλος είναι οι ταξιαρχίες Ιζ αντ-Ντιν αλ-Κασάμ, οι οποίες μάχονται κατά των δυνάμεων του Ισραήλ με απώτερο στόχο την εξόντωσή του.

Από τα πλέον ποληχρησιμοποιημένα οχήματα των ταξιαρχιών της είναι το Toyota Hilux, με το μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας να αποτελεί κοινό τόπο στην ευρύτερη περιοχή έχοντας σημαντική παρουσία σε όλες τις γύρω χώρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Χαμάς χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο το pick up των Ιαπώνων για να μεταφέρει τους στρατιώτες της αλλά και για να μεταφέρει οπλισμό, για τον ίδιο λόγο που τα pick up χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων και στον πόλεμο της Ουκρανίας με την Ρωσία, καθώς προσφέρουν ταχύτητα και ευελιξία στο πεδίο της μάχης.

Παράλληλα ένας ακόμη λόγος που η Χαμάς χρησιμοποιεί το σκληροτράχηλο pick up των Ιαπώνων είναι γιατί χρησιμοποιείται ευρέως στην περιοχή και αυτό κάνει πολύ πιο εύκολη την εύρεση ανταλλακτικών σε σχέση με pick up άλλων εταιρειών, τόσο για τις πιο σύγχρονες γενιές του Hilux όσο και για τις παλιότερες.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ