Τα άλογα βγήκαν στους δρόμους της Γαλλίας -Δείτε τον λόγο

Άλογα στους δρόμους

Νέους τρόπους μετακίνησης αναζητούν σε ολόκληρο τον πλανήτη, βλέποντας τις τιμές των υγρών καυσίμων να παραμένουν στα ύψη καθιστώντας απαγορευτική τη χρήση των αυτοκινήτων.

Ακόμα και τα άλογα έχουν επιστρατεύσει Ευρωπαίοι πολίτες αναζητώντας εναλλακτικούς τρόπους για τις καθημερινές μετακινήσεις τους. Αφορμή για την απρόσμενη στροφή στην… ιππασία αποτέλεσαν οι σταθερά υψηλές τιμές των υγρών καυσίμων, οι οποίες καθιστούν απαγορευτική τη χρήση οχημάτων σε καθημερινή βάση.

Ο πρώτος διδάξας είναι ένας 21χρονος Γάλλος από την περιοχή του Λίγηρα, ο οποίος αποφάσισε να αξιοποιήσει κάθε μέσο που διαθέτει ώστε να ελαχιστοποιήσει τη χρήση του αυτοκινήτου. Ο Γάλλος χρησιμοποιεί τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα το άλογό του ώστε να διανύσει την απόσταση που χωρίζει την κατοικία του από τον χώρο εργασίας του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι πρότινος, ο Γάλλος δαπανούσε περίπου 80 ευρώ τον μήνα για καύσιμα, ωστόσο, μετά την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία το ποσό αυτό σχεδόν διπλασιάστηκε.

άλογο

Ο διπλασιασμός του κόστους μετακίνησης ήταν αυτός που ώθησε τον 21χρονο Louis να βγάλει το άλογό του από τον στάβλο, χρησιμοποιώντας το ώστε να καλύψει μια απόσταση περίπου μίας ώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μισθός του 21χρονου Γάλλου είναι 1.200 ευρώ και προφανώς δεν αρκεί ώστε να χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση το αυτοκίνητό του.

Μάλιστα, ο πρωτοπόρος κάτοικος του Λίγηρα προτρέπει κι άλλους οδηγούς οχημάτων να αναζητήσουν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, γυρνώντας την πλάτη στα ορυκτά καύσιμα οι τιμές των οποίων παραμένουν σε… εξωπραγματικά επίπεδα.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ