Τα 10 SUV με τις λιγότερες βλάβες σύμφωνα με νέα έρευνα

Volvo XC40

Η δημοτικότητα της κατηγορίας των SUV έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια και οι αγοραστές δείχνουν να τα προτιμούν σε πολλές χώρες του κόσμου για αυτό και η γκάμα των συγκεκριμένων μοντέλων από τις εταιρείες είναι αρκετά μεγάλη.

Ποια όμως από αυτά είναι τα πιο αξιόπιστα; Ο αμερικανικός οργανισμός για τον καταναλωτή Consumer Reports, διεξήγαγε την ανάλογη έρευνα και έβγαλε το πόρισμα, σύμφωνα πάντα για όσα από αυτά κυκλοφορούν στην αγορά των ΗΠΑ.

XC40
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρώτο σε αξιοπιστία ευρωπαϊκό SUV είναι η BMW X3, συγκεντρώνοντας 60 βαθμούς. Ανάμεσα στα αυτοκίνητα της Volvo ξεχωρίζει το XC40, που βγήκε δεύτερο με 57 βαθμούς και διατίθεται και σε πλήρως ηλεκτρική έκδοση.

Την ίδια βαθμολογία σημείωσε και η BMW X7, η οποία προσφέρει την xDrive40i, την M60i, αλλά και την Alpina. Τέταρτο, με πολύ μικρή διαφορά και 56 βαθμούς ανακηρύσσεται το Audi Q7 με τις τρεις σειρές καθισμάτων. Χρησιμοποιεί υπερτροφοδοτούμενο 4κύλινδρο κινητήρα 261 ίππων ή έναν V6 turbo με 340 ίππους.

MINI

Στην πέμπτη θέση (55 βαθμούς) βρίσκεται το πιο compact διαστάσεων MINI Cooper Countryman. Το μόνο «βρετανικό» μοντέλο που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα. Υπάρχει ως προσθιοκίνητο, αλλά και ως τετρακίνητο.

Έκτο, είναι άλλο ένα Audi, το Q3. Ένα πιο μικρό SUV, το οποίο για τρεις βαθμούς (53) κέρδισε μια θέση μπροστά από τις BMW X1/X2, που συγκέντρωσαν 50 βαθμούς, ξεπερνώντας τις Cadillac XT4, Jaguar E-Pace και Mercedes-Benz GLA.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Macan

Η Porsche Cayenne μπορεί να μην εμφανίζεται στη λίστα, αλλά η μικρή της αδελφή Macan, κατόρθωσε να κατακτήσει την όγδοη θέση, με 50 βαθμούς. Η κορυφαία έκδοση (GTS) της οποίας αποδίδει 445 ίππους.

Το Atlas, το μεγαλύτερο SUV της Volkswagen που φιλοξενεί στο εσωτερικό τους έως 7 επιβάτες, αλλά και το Atlas Cross Sport είναι ένατα με 46 βαθμούς. Και τέλος, το μεσαίου μεγέθους Audi Q5 που κυκλοφορεί από το 2008, είναι το δέκατο πιο αξιόπιστο SUV.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ