Τα 10 ακριβότερα διόδια στην Ελλάδα

Διόδια

Τα διόδια είναι ένα έξοδο που δεν μπορείς να αποφύγεις όταν κάνεις ένα ταξίδι στην ηπειρωτική Ελλάδα. Ποια είναι τα ακριβότερα που θα συναντήσεις στο δρόμο σου;

Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας αποκτά συνεχώς ένα ολοένα και πιο σύγχρονο δίκτυο αυτοκινητοδρόμων, που στόχο έχουν να βοηθήσουν τους οδηγούς να μεταφερθούν με περισσότερη άνεση, αλλά και κυρίως, ασφάλεια στον προορισμό τους.

Τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί όπως π.χ. το πολύπαθο τμήμα της Κορίνθου-Πατρών ή το ολοκληρωμένο τμήμα από το Ρίο μέχρι τα Ιωάννινα, έδωσαν τέλος στις παλιές εθνικές οδούς με τα πολλά ατυχήματα και τις προδιαγραφές ελλιπούς ασφάλειας.

Η εκκίνηση της λειτουργίας των νέων αυτοκινητοδρόμων ωστόσο, συνοδεύτηκε και από τη λειτουργία των αντίστοιχων σταθμών διοδίων κατά την επικράτειά τους, που απαιτούν από τον οδηγό να συμπεριλάβει το έξοδό τους κατά το πλανάρισμα του budget ταξιδιού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τους 10 πιο ακριβούς σταθμούς διοδίων στην Ελλάδα και σε ποιους αυτοκινητοδρόμους υπάρχουν, σε ό,τι αφορά πάντα στο κόστος διέλευσης των επιβατικών Ι.Χ.

Τα 10 ακριβότερα διόδια στην Ελλάδα

  1. Μετωπικά διόδια Μοσχοχωρίου: 3,90 ευρώ (Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου)
  2. Μετωπικά διόδια Θήβας: 3,80 ευρώ (Νέα Οδός)
  3. Μετωπικά διόδια Τραγάνας: 3,80 ευρώ (Νέα Οδός)
  4. Μετωπικά διόδια Αγγελοκάστρου: 3,50 ευρώ (Νέα Οδός)
  5. Μετωπικά διόδια Πελασγίας: 3,40 ευρώ (Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου)
  6. Μετωπικά διόδια Αφιδνών: 3,25 ευρώ (Νέα Οδός)
  7. Μετωπικά διόδια Ελαιώνα: 3,20 ευρώ (Ολυμπία Οδός)
  8. Μετωπικά διόδια Λεπτοκαρυάς: 3,10 ευρώ (Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου)
  9. Μετωπικά διόδια Τερόβου: 3,05 ευρώ (Νέα Οδός)
  10. Πλευρικά διόδια Τραγάνας: 3,05 ευρώ (Νέα Οδός)

Τα διόδια Μοσχοχωρίου, Θήβας, Τραγάνας, Πελασγίας, Αφιδνών και Λεπτοκαρυάς βρίσκονται στη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, οι σταθμοί Αγγελοκάστρου και Τερόβου στο Αντίρριο-Ιωάννινα και ο σταθμός Ελαιώνα στο Αθήνα-Πάτρα.

Σημειώστε τέλος ότι τα ακριβότερα διόδια θα τα πληρώσετε βγαίνοντας ή μπαίνοντας στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, με όλες τις ιδιαιτερότητες και τις απαιτήσεις ενός έργου σαν και αυτό, αφού το κόστος για τα επιβατικά Ι.Χ. ανέρχεται στα 13,5 ευρώ και για τις μοτοσικλέτες στα 1,9 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ