Συνελήφθη ο δημιουργός της Ferrari Enzo για υπερβολική ταχύτητα με την Enzo του

Ferrari Enzo 1

Ο σχεδιαστής του εμβληματικού ιταλικού supercar έχει προβλήματα με το νόμο στην Ιαπωνία και κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης.

Η αστυνομικές Αρχές της Ιαπωνίας συνέλαβαν τον Ken Okuyama, αρχισχεδιαστή του Οίκου Pininfarina πριν μερικά χρόνια, με την ιδιόκτητη Ferrari Enzo του, μοντέλο το οποίο έχει επιμεληθεί της σχεδίασής του.

Ken Okuyama
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, ο Ken κινδυνεύει να τιμωρηθεί με τέσσερις μήνες φυλάκιση για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, καθώς κινούνταν με ταχύτητα 128 χλμ./ώρα με την Ferrari Enzo του.

Η Ιαπωνία είναι από τις πιο σκληρές χώρες στην εφαρμογή των νόμων και των σχετικών κυρώσεων σε περίπτωση παράβασης, και θα τα βρει σκούρα ο εμπνευστής της σχεδίασης της θρυλικής Ferrari Enzo.

Ferrari Enzo 2

Ο Ken πιάστηκε να οδηγεί την Ferrari Enzo του με ταχύτητα 128 χλμ./ώρα σε δρόμο αστικής κυκλοφορίας με όριο 40 χλμ./ώρα. Ενημερωτικά, σε περίπτωση που κάποιος ξεπεράσει το όριο ταχύτητας στην Ιαπωνία, κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης, πόσο μάλλον όταν η διαφορά του ορίου με την ταχύτητα κίνησης είναι τόσο μεγάλη.

Ο Okuyama παραδέχτηκε αμέσως το λάθος του και ανέλαβε τις ευθύνες του, με αποτέλεσμα να καταφέρει να του επιβληθεί ποινή με αναστολή. Σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε να εκτίσει ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ferrari Enzo 4

Ο 63χρονος σχεδιαστής αυτοκινήτων, κινούνταν σε ένα γραφικό δρόμο στην επαρχία Yamagata, βόρεια της Fukushima, όταν τον σταμάτησε περιπολικό της τροχαίας για υπερβολική ταχύτητα, ξεπερνώντας το όριο κατά 88 χλμ./ώρα.

Ο πρώην αρχισχεδιαστής του Pininfarina οδηγήθηκε στο δικαστήριο όπου οι δικαστές του επέβαλαν ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών. Για να τον σώσει από τα κάγκελα ο δικηγόρος του, ανέφερε στο δικαστήριο ότι ο πελάτης του προσπαθούσε να κρυώσει το μοτέρ της Enzo με το δροσερό ορεινό αεράκι της περιοχής. Και όπως φαίνεται, έπιασε και γλύτωσε τα χειρότερα.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ