Συνεχίζεται η προέλαση των Κινέζων στην Ευρώπη: Το νέο εργοστάσιο που αλλάζει τα δεδομένα

Nio αυτοκίνητα

Σε μια πολύ σημαντική κίνηση επέκτασης στη Γηραιά Ήπειρο, η κινέζικη Nio βάζει μπρος τις μηχανές του νέου της εργοστασίου στην Ευρώπη που θα κατασκευάζει καινοτόμα προϊόντα για τα ηλεκτρικά της μοντέλα.

Το νέο εργοστάσιο της Nio είναι σχεδόν έτοιμο στην Ουγγαρία κοντά στην πόλη Pest και πρόκειται για το πρώτο της κινέζικης μάρκας εκτός της αγοράς της Κίνας. Η έκτασή του βρίσκεται στα 10.000 τετραγωνικά μέτρα και θα ξεκινήσει τις εργασίες του μέσα στο Σεπτέμβριο.

Το πιο σημαντικό στοιχείο του εργοστασίου αποτελεί το γεγονός ότι δεν θα κατασκευάζει τα αυτοκίνητα της μάρκας, αλλά αντίθετα θα φτιάχνει τους καινοτόμους σταθμούς αλλαγής μπαταρίας της Nio, οι οποίοι μέσα σε 3 με 5 λεπτά αυτόματα αντικαθιστούν την άδεια μπαταρία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου με μια γεμάτη, κερδίζοντας σημαντικό χρόνο στον ιδιοκτήτη του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Nio ES8

Το σύστημα με πάνω από 1.400 πατέντες που η Nio χρησιμοποιεί ήδη στην Κίνα αλλά και στη Νορβηγία όπου δραστηριοποιείται, δίνει άμεση λύση στη χρονοβόρα διαδικασία φόρτισης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Σύμφωνα πάντα με την εταιρεία, το νέο εργοστάσιο στην Ουγγαρία θα της επιτρέψει να πραγματοποιήσει την εξάπλωσή της σε αγορές της Ευρώπης όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, η Σουηδία και η Δανία κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Nio
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για αυτό το λόγο και η Nio συνεργάζεται με τη Shell για την επέκταση των περίφημων σταθμών αλλαγής μπαταρίας, έχοντας ως στόχο να φτιάξει 4.000 τέτοιους σταθμούς παγκοσμίως, εκ των οποίων οι μισοί θα βρίσκονται εκτός Κίνας. Ήδη 1.000 εξ αυτών υπάρχουν και λειτουργούν στη μεγαλύτερη χώρα του πλανήτη.

Θυμίζουμε ότι την περσινή χρονιά η κινέζικη φίρμα ξεκίνησε την εξάπλωσή της στην ήπειρό μας, διαθέτοντας πρώτα στην αγορά της Νορβηγίας το κορυφαίο της SUV ES8 και ανοίγοντας την πρώτη της έκθεση αυτοκινήτων στο Όσλο.

Στην Κίνα η Nio αυτή τη στιγμή θεωρείται ως η πιο επιτυχημένη startup εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων. Το πρώτο 6μηνο του έτους σημείωσε 50.827 ταξινομήσεις, σημειώνοντας αύξηση 21,1% σε σχέση με το 2021.

Nio

Το αμέσως επόμενο διάστημα και με αφορμή την επέκταση της ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη, αναμένουμε μεγάλες επενδύσεις στον τομέα των μπαταριών στην ήπειρό μας. Ήδη η κινέζικη Gotion High Tech ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα ξεκινήσει την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου στη Γερμανία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η περίφημη LG, που προμηθεύει μεταξύ άλλων με μπαταρίες τα ηλεκτρικά μοντέλα της Tesla, της Ford και της Volkswagen, ανακοίνωσε επίσης ότι αναζητά ένα νέο χώρο στην Ευρώπη για την κατασκευή ενός νέου εργοστάσιου μπαταριών, ενώ και πολλοί άλλοι κατασκευαστές σύντομα θα προχωρήσουν σε νέες επενδύσεις.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ