Η Lada ετοιμάζει το καινούργιο Niva -Πότε έρχεται το νέο μοντέλο

Lada Vision 4x4 1

Η AvtoVAZ αποφάσισε να συνεχίσει την εξέλιξη του νέου Niva, παρά τα αρχικά προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω του πολέμου.

Η εξέλιξη της επόμενης γενιάς του εμβληματικού Lada Niva θυμίζει γεφύρι της Άρτας με τόσες αναβολές και επανεκκινήσεις που έχουν σημειωθεί από την στιγμή που οι Ρώσοι πήραν την απόφαση της δημιουργίας μιας νέας γενιάς.

Lada Vision 4x4 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσιογραφικό κανάλι Avtopotok, που έχει επικαλεστεί πηγές μέσα από την AvtoVaz, οι Ρώσοι έχουν ξαναρχίσει να εργάζονται πάνω στη νέα γενιά του θρυλικού τους μοντέλου.

Όπως είναι ευκόλως κατανοητό, η διαδικασία εξέλιξης της νέας γενιάς του Lada Niva ανεστάλη τον Μάιο του 2022, λίγο μετά την αποχώρηση της Συμμαχίας Renault-Nissan από την περιοχή που εδρεύει η AvtoVaz και το εργοστάσιο παραγωγής της.

Lada Vision 4x4 4

Το Lada Niva που εξελίχθηκε όλα αυτά τα χρόνια υπό την «αιγίδα» των Γάλλων με βάση την πλατφόρμα CMF-B της συμμαχίας Renault-Nissan, βρισκόταν σε πολύ καλό και προχωρημένο επίπεδο.

Όπως είναι όμως ευκόλως κατανοητό, το να φέρουν οι Ρώσοι το συγκεκριμένο μοντέλο στην παραγωγή, είναι σχεδόν αδύνατο χωρίς την συμμετοχή της Συμμαχίας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το νέο Niva που θα βασιζόταν στην πλατφόρμα CMF-B να ακυρωθεί και η AvtoVaz να ξεκινά την εξέλιξη της νέας γενιάς από το μηδέν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Lada Vision 4x4 5

Οι αναφορές του Τύπου σημειώνουν ότι η εξέλιξη του νέου μοντέλου βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο αυτή τη στιγμή. Επιπλέον, το νέο Niva θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το Niva Travel και αισθητά μικρότερο από το αυτοκίνητο που εξελίχθηκε σε συνεργασία με τη Renault, ενώ θα φέρει και κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού των σχέσεων.

Τέλος, η AvtoVaz βρίσκεται σε διαδικασία εξέλιξης ενός νέου προσθιοκίνητου crossover που θα βασίζεται στο Vesta και η έκδοση παραγωγής του θα κάνει την εμφάνισή της πριν τη νέα γενιά του Lada Niva.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ