Συμμορία είχε ρημάξει αυτοκίνητα στα Βόρεια Προάστια -Πού μετέφερε τα κλοπιμαία

Κλοπές αυτοκινήτων Βόρεια Προάστια

Συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες μέλος συμμορίας που διέπραττε κλοπές αυτοκινήτων στα Βόρεια Προάστια.

Χειροπέδες σε έναν 25χρονο, μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές αυτοκινήτων, πέρασαν τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 7/6 στο Χαλάνδρι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής,

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, ο 25χρονος με άγνωστους συνεργούς του, από τις αρχές του τρέχοντος έτους, με την προμήθεια ειδικού υλικοτεχνικού εξοπλισμού που χρησιμοποιείται για την αφαίρεση οχημάτων προέβαιναν συστηματικά σε κλοπές αυτοκινήτων από διάφορες περιοχές των Βορείων προαστίων.

Εξιχνιάστηκαν 12 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, εκ των οποίων 2 απόπειρες.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της οργάνωσης, κινούνταν συνήθως βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες σε διάφορες περιοχές των Βορείων Προαστίων, κοντινές στην Αγία Παρασκευή, προς αναζήτηση οχημάτων. Όταν τα εντόπιζαν, με τη χρήση του προαναφερόμενου εξοπλισμού τα αφαιρούσαν και τα στάθμευαν προσωρινά σε απομονωμένα σημεία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κλοπές αυτοκινήτων Βόρεια Προάστια

Μετά την πάροδο ικανού χρονικού διαστήματος και αφού αυτά δεν είχαν ανευρεθεί από τις Αστυνομικές Αρχές, τα μετέφεραν σε χώρους στάθμευσης στην περιοχή των Άνω Λιοσίων όπου τα αποθήκευαν προσωρινά και φρόντιζαν για την εκ νέου κυκλοφορία τους.

Από τα κλεμμένα οχήματα άλλα διοχετεύονταν σε κυκλώματα παράνομης μετανάστευσης με σκοπό την διευκόλυνση μεταφοράς μεταναστών και άλλα είτε τα παρέδιδαν σε συνεργούς τους προκειμένου να επισκευάζουν τις ζημιές που είχαν προκαλέσει κατά την κλοπή τους, είτε πλαστογραφούσαν τους αριθμούς πλαισίου τους, με σκοπό την περαιτέρω διάθεση τους.

Κλοπές αυτοκινήτων Βόρεια Προάστια
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης σε διάφορες περιοχές της Αττικής και στο Ηράκλειο Κρήτης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -3- οχήματα τα οποία χρησιμοποιούνταν στη διάπραξη των κλοπών.

Παράλληλα, σε έρευνες που διενεργήθηκαν στην κατοχή και στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• -132- φυσίγγια των 9mm
• -240- ευρώ
• Κινητά τηλεφωνά και κάρτες sim
• Ρουχισμός που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάπραξη των κλοπών
• Πινακίδες κυκλοφορίας και
• Χειρόγραφες σημειώσεις

Επιπλέον, ο 25χρονος είχε συλληφθεί κατά το παρελθόν και για άλλα αδικήματα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα, για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής του δραστηριότητας, συνεχίζεται.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ