Suzuki: To Jimny με turbo και απόδοση 167 ίππων

Suzuki Jimny Turbo

Μια βρετανική εταιρεία βελτιώσεων "αλλαξοπιστεί" για πρώτη φορά στην ιστορία της και μετατρέπει το σκληροτράχηλο Suzuki Jimny σε ένα άκρως ποθητό αλλά πανάκριβο off-roader.

Με έδρα το Yorkshire της Αγγλίας η Twisted Automotive είναι γνωστή στους φίλους της Land Rover για τις εκτεταμένες βελτιώσεις που πραγματοποιούσε αποκλειστικά στα κλασικά Defender από το 2002 μέχρι και σήμερα.

Η βρετανική εταιρεία ωστόσο αποφάσισε για πρώτη φορά στην ιστορία της να ασχοληθεί και με ένα ακόμη εμβληματικό off-roader το οποίο ωστόσο δεν προέρχεται από τα πάτρια εδάφη και είναι το Suzuki Jimny.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μερικές εβδομάδες μετά την επίσημη ανακοίνωση της Twisted Automotive να εντάξει στη γκάμα της το σκληροτράχηλο ιαπωνικό off-roader, το φως της δημοσιότητας είδαν και τα πρώτα στοιχεία των μετατροπών που παρουσιάζονται ιδιαίτερα εκτεταμένες ακόμη και στις λεπτομέρειες.

Ξεκινώντας από το εσωτερικό, οι αλλαγές είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς και δίνουν στη λιτή καμπίνα του Jimny έναν αέρα πολυτέλειας αλλά και προηγμένων λύσεων στον τομέα της συνδεσιμότητας. Γι' αυτό «ευθύνονται» οι νέες δερμάτινες επενδύσεις σε καθίσματα, ταμπλό, τιμόνι και πόρτες, ενώ το εργοστασιακό multimedia σύστημα έχει δώσει τη θέση του σε μία νέα μονάδα που προέρχεται από την Alpine.

Νέο είναι και το hi-end σύστημα ήχου, το οποίο θα ικανοποιήσει, σύμφωνα με τους Βρετανούς και τους απαιτητικούς του ήχου, ενώ βελτιωμένη παρουσιάζεται και η ηχομόνωση της καμπίνας, κάτι που θα κάνει σημαντικά πιο άνετα και τα πολύωρα ταξίδια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον τομέα της περαιτέρω βελτίωσης των εκτός δρόμου δυνατοτήτων του Jimny δράση αναλαμβάνει ένα νέο σετ αμορτισέρ αλλά και η τοποθέτηση νέας αντιστρεπτικής στον πίσω άξονα. Γι' αυτούς που επιθυμούν ακόμη περισσότερα η Twisted Automotive προσφέρει προαιρετικά και κιτ ανύψωσης της ανάρτησης που αυξάνει την απόσταση από το έδαφος κατά 25 χλστ. επιπλέον. Νέες τέλος είναι οι αλουμινένιες ζάντες των 16 ιντσών αλλά και τα φαρδύτερα ελαστικά που προέρχονται από την BF Goodrich.

Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο ενδιαφέροντα για την μετατροπή των Βρετανών που αφορά και την βελτίωση της απόδοσης του ατμοσφαιρικού μοτέρ του 1,5 λίτρου. Με την προσθήκη κιτ υπετροφοδότησης η απόδοσή του κινητήρα ανεβαίνει στους 167 ίππους, 62 παραπάνω έναντι της εργοστασιακής τιμής των 105 ίππων, ενώ προς το παρόν δεν γίνεται λόγος για την μέγιστη τιμή της ροπής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον αλλαγές έχουν γίνει στο αμάξωμα του Jimny με τους Βρετανούς να δίνουν τη δυνατότητα για νέα βαφή ακόμη και με σατινέ φινίρισμα, τη δυνατότητα τοποθέτησης γραφικών σχάρας οροφής βαρέως τύπου με φωτιστική μπάρα LED, εργάτη στο εμπρός μέρος και κοτσαδόρου.

Οι Βρετανοί αναφέρουν ότι αναλαμβάνουν από την αρχή την μετατροπή της επαγγελματικής έκδοσης του Jimny σε ένα μικρό πολυτελές off-roader αγοράζοντας καινούργιο το μοντέλο για λογαριασμό του πελάτη τους, ενώ θα πραγματοποιούν βελτιώσεις και σε ήδη υπάρχοντα Jimny.

Η ολοκληρωμένη μετατροπή της Twisted Automotive στο ιαπωνικό σκληροτράχηλο off-roader έχει βέβαια και ανάλογο κόστος με τους Βρετανούς να αναφέρουν ως τιμή εκκίνησης τα εξωπραγματικά 69.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένων και των φόρων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ