Αυτό είναι το SUV που κοστίζει 8.000 ευρώ και καίει φυσικό αέριο

Το SUV που καίει φυσικό αέριο

Η ινδική Tata ξεκίνησε το λανάρισμα της έκδοσης CNG του μικρού SUV Punch, η οποία προσφέρεται και πάλι σε πολύ χαμηλή τιμή.

Το Punch είναι ένα παγκόσμιο μικρό SUV, που δημιουργήθηκε από τον ινδικό γίγαντα της Tata για να προσφέρει όσο το δυνατόν πιο οικονομικές μετακινήσεις.

Λανσαρίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 2021 αποκλειστικά με μοτέρ βενζίνης και προσφέρεται σε πολύ χαμηλές τιμές (από 6.600 ευρώ με βάση την τωρινή ισοτιμία ευρώ/ρουπίας), ενώ πριν λίγες ημέρες η Tata ξεκίνησε την πώληση και των εκδόσεων με φυσικό αέριο (CNG).

Στην έκδοση με CNG το Tata Punch χρησιμοποιεί τον ίδιο 1.200άρη 3κύλινδρο κινητήρα που έχουν και οι εκδόσεις βενζίνης, όμως το μοτέρ αυτό μπορεί πλέον να χρησιμοποιήσει και φυσικό αέριο, για να μειώσει το κόστος κίνησης του ιδιοκτήτη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Tata Punch iCNG

Η ισχύς και ροπή όταν χρησιμοποιεί φυσικό αέριο μειώνονται στους 73,4 ίππους και 103 Nm αντίστοιχα, από 84 ίππους και 113 Nm στις εκδόσεις βενζίνης. Το κιβώτιο ταχυτήτων παραμένει 5άρι μηχανικό.

Για την αποθήκευση του φυσικού αερίου υπάρχουν 2 διαφορετικά ρεζερβουάρ συνολικής χωρητικότητας 60 κιλών, τα οποία τοποθετούνται στο πάτωμα του πορτ-μπαγκάζ. Η χωρητικότητα του τελευταίου περιορίζεται στα 210 λίτρα, από 366 λίτρα στις βενζινοκίνητες εκδόσεις.

Tata Punch iCNG
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο Tata Punch iCNG ξεκινά τις πωλήσεις του στην Ινδία κοστίζοντας 710.000 ρουπίες ή μόνο 7.800 ευρώ. Είναι διαθέσιμο σε 5 διαφορετικές εκδόσεις εξοπλισμού, με την ακριβότερη να φθάνει τα 10.600 ευρώ και να περιλαμβάνει πολλά στοιχεία άνεσης και ασφάλειας.

Tata Punch iCNG

Η Tata δεν έχει ανακοινώσει ακόμη αν θα προσφέρει την έκδοση με φυσικό αέριο του Punch και σε χώρες εκτός της Ινδίας, όπως συμβαίνει με τις εκδόσεις βενζίνης που προσφέρονται και σε συγκεκριμένες ασιατικές χώρες. Είναι δεδομένο ότι δύσκολα θα δούμε το μοντέλο στην Ευρώπη, από τη στιγμή που η ινδική φίρμα δεν αντιπροσωπεύεται επίσημα στην ήπειρό μας.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ