Αυτό είναι το στρατιωτικό όχημα που βασίζεται στο Toyota Land Cruiser

kraz coguar

Με γραμμή παραγωγής επί ουκρανικού εδάφους και προίκα από το αειθαλές και σκληροτράχηλο Toyota Land Cruiser 79, το KrAZ Cougar αποτελεί μια από τις πιο αξιόπιστες και προσιτές λύσεις στα ελαφρά θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

Η ΚrAZ είναι μια από τις παλαιότερες κατασκευάστριες εταιρείες οχημάτων στην Ουκρανία. Ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1945 και στο portfolio της περιλαμβάνει διαφόρους τύπους οχημάτων που προορίζονται για βαριά χρήση. Έχοντας την πλήρη υποστήριξη του Σοβιετικού Καθεστώτος, η φίρμα απέσπασε πολλές διακρίσεις και άνοιξε τους ορίζοντές της στα χρόνια που ακολούθησαν, επεκτείνοντας τις γραμμές παραγωγής της και σε άλλες χώρες.

Πριν από δέκα περίπου χρόνια, η συνεργασία της KrAZ με την καναδική εταιρεία Steit Group έφερε στη γραμμή παραγωγής δύο νέα στρατιωτικά μοντέλα, τα Spartan και Cougar. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον από αυτά παρουσιάζει το Cougar, το οποίο έχει αποσπάσει τις περισσότερες θετικές κριτικές σε διεθνές επίπεδο. Αιτία για αυτό αποτελεί το γεγονός πως το πλαίσιο του προέρχεται από το δοκιμασμένο Toyota Land Cruiser 79 (pick up έκδοση), το οποίο του χαρίζει εξαιρετική αξιοπιστία και ανθεκτικότητα σε κάθε είδους καταπόνηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
toyota land cruiser

Η θωράκιση του οχήματος παρέχει προστασία στο 9μελές πλήρωμα από σφαίρες 7,62 χιλιοστών και εκρήξεις χειροβομβίδων (η είσοδος και έξοδος των στρατιωτών μπορεί να γίνει και από τις πλαϊνές θύρες). Παράλληλα, στην οροφή του μπορεί να εγκατασταθεί πολυβόλο 7,62 ή 12,7 χιλιοστών. Το 4,22 τόνων αμάξωμα διαθέτει μόνιμη τετρακίνηση και μπορεί να εφοδιαστεί με ντίζελ μοτέρ της Toyota 4 λίτρων 240 ίππων ή με κινητήρα βενζίνης 4.500 κυβικών εκατοστών 218 ίππων. Σύμφωνα με την ουκρανική εταιρεία, η αυτονομία κίνησης του Cougar μπορεί να υπερβεί τα 900 χιλιόμετρα και να μεταφέρει προμήθειες που αγγίζουν σε βάρος τα 1.000 κιλά.

Τέλος, να σημειώσουμε πως η τιμή του ουκρανικού Cougar τοποθετείται λίγο πάνω από τις 200.000 ευρώ και στρατιωτικοί κύκλοι υποστηρίζουν πως αποτελεί μια αξιόπιστη και value for money επιλογή, σε σύγκριση με άλλα οχήματα του είδους όπως τα αμφιβόλου ποιότητας πολυδιαφημισμένα Arquus.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ