Στον «αέρα» τα Τέλη Κυκλοφορίας – Πώς θα τα γλιτώσετε;

αυτοκίνητα ελλάδα

Έφτασαν στα «ραβασάκια» για τα Τέλη Κυκλοφορίας 2023, με τους ιδιοκτήτες οχημάτων να καλούνται να προβούν στην πληρωμή τους. Πώς μπορείτε να τα γλιτώσετε;

Αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα myCAR (πατήστε εδώ) της AAΔΕ τα ειδοποιητήρια για τα Τέλη Κυκλοφορίας 2023. Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να καταβάλουν τα ποσά πληρωμής έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Όσοι επιθυμούν να αποφύγουν τη… λυπητερή των Τελών Κυκλοφορίας μπορούν να θέσουν σε ακινησία το όχημά τους – μέσω της πλατφόρμας myCAR, έως το τέλος του έτους. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν:

- Σύνδεση στην εφαρμογή  με τους κωδικούς Taxisnet
- Επιλογή ή καταχώρηση του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος που επιθυμείτε να θέσετε σε ψηφιακή ακινησία
- Να δηλώσετε υπεύθυνα τον χώρο στάθμευσης, ο οποίος πρέπει να είναι ιδιόκτητος, ενοικιασμένος ή παραχωρημένος.
- Να υποβάλλετε την αίτησή σας και εάν είστε μοναδικός ιδιοκτήτης το σύστημα σας δίνει αριθμό αίτησης και σας ενημερώνει ότι το όχημα έχει τεθεί σε ψηφιακή ακινησία. Στην περίπτωση που υπάρχουν συνιδιοκτήτες, ενημερώνονται για το αίτημά σας, το οποίο θα πρέπει να εγκρίνουν για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόστιμα έως 30.000 ευρώ

Σημειώνεται ότι όσοι προβούν σε δήλωση ακινησίας, δεν μπορούν να κυκλοφορούν τα οχήματά τους. Σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν με πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ, το οποίο αυξάνεται στα 30.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής ενώ ταυτόχρονα αφαιρείται για τρία χρόνια το δίπλωμα οδήγησης του ιδιοκτήτη ή κατόχου του οχήματος.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ