Στον «αέρα» το ντοκιμαντέρ για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της Volkswagen

Volkswagen

Με τον τίτλο «VW και dieselgate: Τι πραγματικά συνέβη» έκανε πρεμιέρα την Πρωτοχρονιά από τη Deutsche Welle το νέο ντοκιμαντέρ για το περίφημο Σκάνδαλο ρύπων της γερμανικής μάρκας.

Ήταν το Σεπτέμβριο του 2015 όταν οι αμερικάνικες αρχές αποκάλυψαν ότι η Volkswagen πωλούσε diesel αυτοκίνητα που έφεραν ένα ειδικό software, το οποίο παρουσίαζε μειωμένες εκπομπές ρύπων όταν τεστάρονταν για να πάρουν τις απαραίτητες εγκρίσεις – γλιτώνοντας έτσι πολλά πρόστιμα. Οι πραγματικοί ρύποι των αυτοκινήτων αυτών ήταν φυσικά, πολύ υψηλότεροι.

Η αποκάλυψη των αμερικανών για έναν από τους κραταιούς αυτοκινητικούς Ομίλους της εποχής, σόκαρε την παγκόσμια αυτοκίνηση, οδήγησε σε πολλές αλλαγές στην εξέλιξη γενικότερα του αυτοκινήτου και ειδικότερα, στη γρηγορότερη είσοδο των ηλεκτρικών μηδενικών ρύπων, ενώ περιόρισε σημαντικά τις επιλογές του ρυπογόνου diesel.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την ίδια τη Volkswagen, το dieselgate έφερε πολλές δίκες, πρόστιμα, κατηγορίες πρώην πλέον στελεχών της και μια δικογραφία που ακόμη δεν έχει κλείσει, αφού τουλάχιστον 5 top managers της μάρκας και 90 εργαζόμενοι βρίσκονται ακόμη κατηγορούμενοι.

Όλα και αυτά, και πολλά άλλα, πραγματεύεται το ντοκιμαντέρ που βγήκε στον «αέρα» από τη Deutsche Welle την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους. Μεταξύ άλλων, στην έρευνά της για μια από τις «μεγαλύτερες απάτες στην ιστορία της Γερμανικής βιομηχανίας», η Deutsche Welle απαντά σε πολλά ερωτήματα, ώστε να δώσει μια όσο το δυνατόν πιο πλήρη εικόνα για το τι πραγματικά συνέβη.

Δείτε το ντοκιμαντέρ της Deutsche Welle για το VW Dieselgate:

Ακολουθήστε το carandmotor.gr για να μαθαίνετε όλα τα ΝΕΑ για το αυτοκίνητο

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ