O στοιχειωμένος δρόμος όπου εκατοντάδες οδηγοί έχουν χάσει τη ζωή τους – Τι συμβαίνει

στοιχειωμένος δρόμος Κροατία

Είναι η κούραση των οδηγών ή οι ψυχές των θανόντων που αναζητούν δικαίωση; Πρόκειται για ένα ερώτημα που μέχρι σήμερα δεν έχει απαντηθεί.

Τα αυστηρότερα κριτήρια ασφαλείας πληροί ο αυτοκινητόδρομος A3 της Κροατίας, μήκους 306,5 χλμ. ο οποίος συνδέει την πρωτεύουσα της χώρας, Ζάγκρεμπ, με την περιφέρεια της Σλαβονίας.

Τα κεντρικά στηθαίας ασφαλείας κατά μήκους του αυτοκινητοδρόμου, οι λωρίδες έκτακτης ανάγκης και η καλή ποιότητα του ασφάλτου προσφέρουν στους ταξιδιώτες όλα τα εχέγγυα προκειμένου να φτάσουν σώοι και ασφαλείς στον προορισμό τους.

Η σύγχρονη, ωστόσο, και φαινομενικά ασφαλής εικόνα του A3 δεν συνάδει με τη «μαύρη» πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί σε ένα συγκεκριμένο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου, μήκους 10,8 χλμ. μεταξύ των χωριών Staro Petrovo Selo και Ljupina.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Στοιχειωμένος δρόμος κροατία τούνελ

Παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο κομμάτι αποτελεί μία ευθεία, τα τροχαία ατυχήματα δεν έχουν σταματημό, με αποτέλεσμα να έχει καλλιεργηθεί έντονος φόβος στους ταξιδιώτες οι οποίοι κάνουν λόγο για έναν στοιχειωμένο και αιμοδιψή δρόμο.

Ενδεικτικά είναι τα επίσημα στοιχεία, που δείχνουν ότι μέσα σε ένα διάστημα μόλις λίγων ετών, συνέβησαν 2.293 ατυχήματα, με 54 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους και 180 να αποκομίζουν σοβαρό τραυαμτισμό.

Τι είναι αυτό, όμως, που κάνει τους οδηγούς να πέρνουν τα μάτια τους από το τιμόνι και να χάνουν έντρομοι τον έλεγχο του αυτοκινήτου τους; Μία από τις θεωρίες που συνοδεύουν το μυστήριο αναφέρει ότι υπεύθυνη για τις ατελείωτες ανθρώπινες θυσίες στον Μολώχ της ασφάλτου είναι η αιφνίδια εμφάνιση μιας μαυροφορεμένης γυναίκας, καθώς και το ανατριχιαστικό κλάμα ενός παιδιού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Στοιχειωμένος δρόμος κροατία τούνελ

«Οι οδηγοί αναφέρουν ότι κάτι εμφανίζεται το βράδυ. Υποστηρίζουν ότι μπροστά τους εμφανίζεται μία γυναίκα που μοιάζει να κάνει ωτοστόπ. Παράλληλα, λένε ότι το ραδιόφωνο ενεργοποιείται από μόνο του, με αποτέλεσμα να καταλαμβάνονται από ανυπέρβλητο φόβο», είχε επισημάνει μία κάτοικος του χωριού Staro Petrovo Selo, μιλώντας στο κροατικό ειδησεογραφικό Μέσο Dnevnik.hr.

Οι κάτοικοι μιλούν για το πνεύμα νεκρών οι οποίοι αναζητούν εναγωνίως την εκδίκησή τους για το γεγονός ότι το τούνελ Sveti Marko, κοντά στην περιοχή Karlovac, οικοδομήθηκε πάνω από ένα νεκροταφείο, όπου αναπαύονταν.

Στοιχειωμένος δρόμος κροατία τούνελ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα συνεχή τραγικά συμβάντα στον αυτοκινητόδρομο Α3 δεν έχει περάσει απαρατήρητο από ένα πλήθος επιστημόνων που έχουν επιχειρήσει να δώσουν μια στοιχειοθετημένη εξήγηση για όσα συμβαίνουν στην κροατική άσφαλτο.

Πολλοί, μάλιστα, έχουν προσπαθήσει να αποδομήσουν τις μαρτυρίες οδηγών και ντόπιων, αναφέροντας ότι τα περισσότερα ατυχήματα οφείλονται στην κούραση των οδηγών οι οποίοι κινούνται για πολλή ώρα κατά μήκος μιας ατελείωτης ευθείας.

Ποια είναι, λοιπόν, η αλήθεια για τα πραγματικά αίτια των συμβάντων; Ουδείς γνωρίζει. Αυτό, ωστόσο, που είναι σίγουρο είναι ότι όσο συνεχίζονται οι αντιδικίες μεταξύ κατοίκων και επιστημόνων, τόσο πληθαίνουν τα… ανεξήγητα περιστατικά στον αυτοκινητόδρομο A3.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ