Συνεχίζεται η περιπέτεια με το στοιχειωμένο πλοίο και τα 3.000 καμένα αυτοκίνητα -Ποιοι θέλουν να τα πουλήσουν

Φωτιά σε πλοίο στη Βόρεια Θάλασσα -Στάχτη χιλιάδες BMW, Mercedes και VW

«Όχι» στην πώληση των αυτοκινήτων της που διασώθηκαν από το Fremantle Highway λέει γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, μιας και ανησυχεί για τη φήμη της.

Σε δικαστική διαμάχη με μια ομάδα επιχειρηματιών από την Ολλανδία έχει εμπλακεί η BMW, διεκδικώντας να εμποδίσει την πώληση κάποιων αυτοκινήτων της που είχαν διασωθεί πέρυσι από την πυρκαγιά στο πλοίο Fremantle Highway.

Η φωτιά είχε εκδηλωθεί τον Ιούλιο του 2023, όταν το πλοίο έπλεε ανοικτά των ακτών της Ολλανδίας, έχοντας στα αμπάρια του χιλιάδες αυτοκίνητα.

Τότε είχαν διασωθεί περίπου 260 αυτοκίνητα της ΒΜW, τα οποία στη συνέχεια απέκτησε ένας συνδυασμός επιχειρηματιών και εταιρειών από το Ρότερνταμ. Όπως αναφέρουν ολλανδικά ειδησεογραφικά Μέσα, η αγορά έγινε μέσω ενός μεσάζοντα που είχε προμηθευτεί τα αυτοκίνητα από ασφαλιστική εταιρεία από το Ταϊβάν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αντίδραση της BMW

Το περασμένο Φθινόπωρο, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αντιλήφθηκε ότι τα διασωθέντα αυτοκίνητά της θα διοχετεύονταν στην αγορά και τον Δεκέμβριο ζήτησε να της επιστραφούν, προκειμένου να διερευηνηθεί αν η φωτιά τους είχε προκαλέσει βλάβη.

Με αυτό τον τρόπο επιθυμούσε να προστατέψει τη φήμη της, η οποία θα υφίστατο ισχυρό πλήγμα αν κάποια στιγμή εκδηλώνονταν βλάβες στα ΙΧ.

Έξι μήνες μετά, οι επιχειρηματίες αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη δικαστική οδό, ζητώντας την άρση της κατάσχεσης των αυτοκινήτων, ώστε να μπορέσουν να τα πουλήσουν άμεσα.

Όπως, μάλιστα, υποστηρίζουν, έχει εξακριβωθεί ότι τα αυτοκίνητα δεν έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές από τη φωτιά, ενώ όταν διασώθηκαν, στα αμαξώματά τους υπήρχε απλά λίγη… στάχτη. Επισημαίνουν δε ότι τα οχήματα θα διατεθούν σε χώρες εκτός της Ευρώπης όπου οι προδιαγραφές ασφαλείας των αυτοκινήτων δεν είναι τόσο αυστηρές και ως εκ τούτου δεν ενέχει κάποιος κίνδυνος να υποστεί η φήμη της BMW πλήγμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
fremantle highway

Από τη μεριά της, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία υποστηρίζει ότι οι κίνδυνοι από την πώληση αυτών των αυτοκινήτων, τα οποία έχουν δηλωθεί ως «ολικά καταστραφέντα» είναι ιδιαίτερα μεγάλοι και δεν πρέπει να υποτιμώνται.

«Η ανακύκλωση είναι η μόνη λύση», υποστηρίζει ο δικηγόρος της BMW, ενώ σύμφωνα με ειδησεογραφική Μέσα, η Audi και η Mercedes έχουν ήδη παραδώσει τα αυτοκίνητά τους που βρίσκονταν στο Fremantle Highway σε εταιρείες ανακύκλωσης.

Σημειώνεται ότι η φωτιά στο Fremantle Highway σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2023, στα ανοικτά της Ολλανδίας, περίπου 27 χλμ. από το νησί Ameland. Οι έρευνες γρήγορα επικεντρώθηκαν γύρω από τα συνολικά 25 ηλεκτρικά αυτοκίνητα που μετέφερε το πλοίο, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται ότι η φωτιά προκλήθηκε από την μπαταρία κάποιου εξ αυτών.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ