Στόχος ο μηδενισμός της καύσης ορυκτών καυσίμων στην Ελλάδα

gas-station-10

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ξεκαθάρισε ότι η πράσινη ενεργειακή μετάβαση πρέπει να είναι και μέριμνα κάθε πολίτη και επιχείρησης.

Τέλος στη καύση του πετρελαίου, του άνθρακα, του λιγνίτη αλλά και του φυσικού αερίου θέλει να βάλει ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παντελής Κάπρος. Ωστόσο ο Υπουργός πέραν των μέτρων που θα λάβει το κράτος τόνισε ότι η πράσινη ενεργειακή μετάβαση πρέπει να είναι και μέριμνα κάθε πολίτη και επιχείρησης ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ηλεκτροκίνηση.

«Η αναβάθμιση των κτηρίων, η ηλεκτροκίνηση, η φροντίδα για τη χρήση ανανεώσιμων πηγών και η μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος είναι πλέον καθημερινή πρακτική» επισήμανε ο κ. Κάπρος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισήμανε ότι κεντρικός στόχος της μάχης για το Περιβάλλον είναι ο μηδενισμός της καύσης ορυκτών καυσίμων και ξεκαθάρισε ότι: «Η Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον μας υπενθυμίζει τον ύψιστο στόχο της ανθρωπότητας για την προστασία του περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων στον πλανήτη μας. Η αποτροπή του κινδύνου της κλιματικής αλλαγής πρέπει να αποτελεί την πρώτιστη μέριμνα όλων των χωρών. Η απειλούμενη άνοδος της θερμοκρασίας της γης, το αυξανόμενο επίπεδο της θάλασσας, η ξηρασία και τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι ήδη σε εξέλιξη. Η αιτία για αυτά, είναι κυρίως η καύση πετρελαίου, άνθρακα, λιγνίτη και φυσικού αερίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η προσπάθεια αποτροπής του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής βρίσκεται παγκόσμια σε καλύτερο σημείο από παλαιότερα, όμως πολλά πρέπει να γίνουν ακόμα, όπως η στρατηγική που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο μηδενισμός της καύσης ορυκτών καυσίμων αποτελεί τον κεντρικό στόχο. Με τον μετριασμό της κλιματικής απειλής αμβλύνονται τα μέγιστα όλα τα προβλήματα του περιβάλλοντος κι ωφελείται η ποιότητα του αέρα, τα δάση, τα ύδατα, η βιοποικιλότητα και τα οικοσυστήματα. Για την προστασία αυτή απαιτούνται και πιο εντατικές, αυτόνομες δράσεις.

Οι δύο πυλώνες της πράσινης ενεργειακής μετάβασης που θα αποτρέψει την κλιματική αλλαγή είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κυρίως ο άνεμος, ο ήλιος, η γεωθερμία και οι υδατοπτώσεις, καθώς και η εξοικονόμηση ενέργειας. Το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα σε συνδυασμό με τον Κλιματικό Νόμο έχουν υιοθετήσει φιλόδοξους στόχους και έχουν προβλέψει συγκεκριμένα μέτρα πολιτικής και επενδύσεις για την πράσινη ενεργειακή μετάβαση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ