Στο full οι μηχανές της Toyota –Ρεκόρ παραγωγής για να μειωθεί η αναμονή

Toyota εργοστάσιο

Η Toyota φαίνεται ότι έχει αφήσει προ πολλού πίσω της τα προβλήματα με τα microchips, πραγματοποιώντας ένα νέο ρεκόρ παραγωγής το Νοέμβριο.

Είναι ξεκάθαρο ότι η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία του πλανήτη έχει το τελευταίο διάστημα βάλει σε πλήρη ισχύ τις «μηχανές» των εργοστασίων της, ώστε να καλύψει όχι μόνο τις υφιστάμενες ανάγκες, αλλά και τις εν αναμονή παραγγελίες, με στόχο σύντομα να φέρει μια κανονικότητα στους χρόνους αναμονής των πελατών της.

Τα προβλήματα με τα microchips (ημιαγωγούς) φαίνεται ότι έχουν λυθεί, ενώ και οι παύσεις παραγωγής λόγω του κορωνοϊού αποτελούν πλέον παρελθόν για τη μάρκα και τα εργοστάσιά της.

Μάλιστα, οι Ιάπωνες στοχεύουν να κλείσουν το 2022 με ένα υψηλότερο νούμερο πωλήσεων από το 2021, κάτι που πριν λίγο διάστημα λόγω και των εξωγενών παραγόντων, έδειχνε ανέφικτο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Toyota εργοστάσιο

Τον Νοέμβριο λοιπόν, με βάση τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν μόλις χθες, η Toyota πραγματοποίησε ένα νέο ρεκόρ παραγωγής όλων των εποχών για αντίστοιχο μήνα. Ειδικότερα, οι Ιάπωνες παρήγαγαν 982.552 αυτοκίνητα, τα περισσότερα από κάθε άλλη φορά στην ιστορία.

Το νούμερο αυτό αφορά την επίδοση της Toyota ως όμιλος (Toyota, Lexus και Hino), ωστόσο και μεμονωμένα σαν μάρκα η Toyota έκανε και πάλι ρεκόρ όλων των εποχών για τον μήνα Νοέμβριο, με την παραγωγή να φθάνει τα 833.104 αυτοκίνητα.

Toyota Yaris Cross
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε σχέση με τον περσινό μήνα, τα νούμερα αυτά είναι αυξημένα κατά 1,8% και 1,5% αντίστοιχα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νοέμβριος ήταν ο 4ος μήνας αύξησης του αριθμού παραγωγής σε σχέση με πέρυσι, τόσο σε ό,τι αφορά στην επίδοση του Ομίλου όσο και της μάρκας.

Πλέον, μετά και το Νοέμβριο η Toyota ενίσχυσε την αύξηση στην παραγωγή των αυτοκινήτων της που ισχύει μέσα στη χρονιά, αφού στο 11μηνο (Ιανουάριος-Νοέμβριος 2022) έχουν κατασκευαστεί 8.327.166 καινούργια μοντέλα, ένα νούμερο υψηλότερο κατά 7,0% σε σχέση με πέρυσι.

Μαζί με την Lexus και τη Hino, οι πωλήσεις του Ομίλου Toyota ανέρχονται στα 9.764.794 οχήματα, με το ποσοστό της αύξησης συγκριτικά με το περυσινό 11μηνο να βρίσκεται στο 6,9%.

Lexus UX

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ