Στο 1,5 ευρώ η βενζίνη - Ποια χώρα της Ευρώπης ισοπεδώνει τις τιμές των καυσίμων

fuel pass

Νέες, μεγαλύτερες εκπτώσεις στα καύσιμα περιλαμβάνει η νέα δέσμη μέτρων της γαλλικής κυβέρνησης, με στόχο τη στήριξη των νοικοκυριών.

Νέα δέσμη μέτρων ύψους 44 δισ. ευρώ που αποσκοπούν στην τόνωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών και στη στήριξη των νοικοκυριών που πλήττονται από τον πληθωρισμό και την ενεργειακή ακρίβεια ενέκρινε η Εθνοσυνέλευση της Γαλλίας και το μόνο που απομένει είναι το «πράσινο φως» από τη Γερουσία.

Μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση κρίνει σκόπιμο όχι μόνο να παρατείνει την έκπτωση στα καύσιμα, αλλά και να την αυξήσει από τα 18 cents ανά λίτρο σε 30 cents, σε όλα πρατήρια υγρών εντός της γαλλικής επικρατείας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη έκπτωση θα αθροιστεί στα 20 λεπτά που ήδη εξοικονομούν οι Γάλλοι οδηγοί κατά τον ανεφοδιασμό των οχημάτων τους στα πρατήρια του ενεργειακού κολοσσού Total Energies. - Διαβάστε περισσότερα εδώ.

H έκπτωση των 30 cents αναμένεται να τεθεί σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου. Τον προσεχή Νοέμβριο θα μειωθεί στα 10 λεπτά, ενώ στο τέλος του έτους θα καταργηθεί. 

Αυτό σημαίνει ότι κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο οι τιμή του πετρελαίου κίνησης και της βενζίνης σε ορισμένα «βενζινάδικα» της χώρας θα ολισθήσει γύρω στο 1.50 ευρώ/λίτρο, προσφέροντας μεγάλη ανάσα στα γαλλικά νοικοκυριά.

Την αύξηση της έκπτωσης στα καύσιμα στα 30 cents/λίτρο είχε προαναγγείλει το Σάββατο, 23 Ιουλίου, Υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ, ενδίδοντας τελικά στις πιέσεις των Ρεπουμπλικανών για μείωση της τιμής στα καύσιμα στα 1,50 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Νιώθουμε δικαιωμένοι που προτείναμε να έχουμε καύσιμα στα 1,50 ευρώ. Οι πολίτες της Γαλλίας μπορούν να μας ευχαριστήσουν για την επιμονή μας», ανέφερε χαρακτηριστικά η Βερονίκ Λουβαζί, από το κόμμα των Ρεπουμπλικανών.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ