Στην Τσεχία οι αστυνομικοί κυκλοφορούν με Ferrari (Video)

Ferrari περιπολικό

Ένα πανίσχυρο όπλο στη μάχη κατά του εγκλήματος απέκτησαν οι αστυνομικές αρχές της Τσεχίας, μετατρέποντας σε περιπολικό μια Ferrari 458 Italia.

Μετά την Ιταλία και το… εξωτικό Dubai και η Τσεχία μπαίνει στο κλειστό club εκείνων των κρατών που χρησιμοποιούν supercars για τις περιπολίες στο οδικό δίκτυο.

Οι Τσέχοι επέλεξαν να μεταμορφώσουν μια κατασχεμένη Ferrari 458 Italia σε περιπολικό όχημα, ξοδεύοντας για τον σκοπό αυτό περίπου 14.000 ευρώ ώστε να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες σε αυτές τις περιπτώσεις τροποποιήσεις.

Ανάμεσα στις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν ήταν η αλλαγή στο χρώμα του αμαξώματος και η ενσωμάτωση εξοπλισμού, όπως το σύστημα ασύρματης επικοινωνίας, οι φάροι και οι onboard κάμερες καταγραφής συμβάντων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ferrari 458 Italia της τσεχικής Αστυνομίας θα αναλάβει έναν πολύ συγκεκριμένο ρόλο, ο οποίος δεν είναι άλλος από την αστυνόμευση εκείνων των τμημάτων του οδικού δικτύου στα οποία σημειώνονται παραβάσεις σχετικές με την υπερβολική ταχύτητα.

Η συγκεκριμένη Ferrari είχε κατασχεθεί πριν από περίπου 10 χρόνια και έκτοτε παρέμεινε ακινητοποιημένη με μόλις 2.000 χιλιόμετρα στο οδόμετρό της.

Μόνο το 2021, οι αστυνομικές αρχές της Τσεχίας προχώρησαν στην κατάσχεση 900 πολυτελών οχημάτων, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν ήδη δημοπρατηθεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ