Η Porsche ανοίγει για πρώτη φορά εργοστάσιο εκτός Ευρώπης

Porsche Taycan

Η εταιρεία της Στουτγάρδης προχωρά στη δημιουργία μιας μικρής μονάδας στη Μαλαισία που θα κατασκευάζει τις Porsche που προορίζονται για τις ασιατικές αγορές, με σκοπό να μειωθούν έτσι τα πολύ υψηλά μεταφορικά κόστη και οι φόροι που τις βαραίνουν.

Οι Porsche που θα κατασκευάζονται εκεί θα είναι οι πρώτες στον σχεδόν έναν αιώνα ζωής της γερμανικής εταιρείας που δεν θα παράγονται στην Ευρώπη, και κατά κύριο λόγο στη Γερμανία. Κατά συνέπεια, αυτή δεν ήταν μια εύκολη απόφαση για την εταιρεία, που διαφημίζει το γεγονός ότι τα αυτοκίνητά της «σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στη Γερμανία» - με μοναδική εξαίρεση την κατασκευή της Cayenne στο εργοστάσιο της VW στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, η ραγδαία αύξηση της ζήτησης των Porsche στην Ασία, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι εκεί αγοραστές τους πρέπει μέχρι στιγμής να καταβάλλουν σχεδόν διπλάσιο τίμημα για την απόκτηση των εισαγόμενων αυτοκινήτων τους, κατέστησε την απόφαση σχεδόν επιβεβλημένη.

Οι πωλήσεις της Porsche μόνο στη Μαλαισία αυξήθηκαν κατά 9 τοις εκατό το 2020, σε σχέση με το 2019, καθώς η γερμανική εταιρεία διέθεσε στη χώρα 400 αυτοκίνητα την προηγούμενη χρονιά.

Στη Μαλαισία, σύμφωνα με δημοσιεύματα, διαθέτουν μονάδες συναρμογλόησης και άλλοι κατασκευαστές -όπως οι BMW και Mercedes-Benz- και τώρα έρχεται η σειρά και της Porsche. «Είμαστε ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι τα σχέδιά μας θα καλύψουν τη σημερινή και μελλοντική παγκόσμια ζήτηση αυτοκινήτων, με προσεκτικό σχεδιασμό» δήλωσε ο διευθυντής παραγωγής της Porsche, Albrecht Reymold.

Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι το εργοστάσιο της Μαλαισίας «είναι ένα μεμονωμένο project που καλύπτει τις ανάγκες μιας συγκεκριμένης αγοράς, έχει περιορισμένο μέγεθος και παραγωγή, και θα προσαρμοστεί στις συνθήκες της αγοράς της συγκεκριμένης περιοχής».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την κατασκευή της νέας μονάδας συναρμολόγησης στην επαρχία Kedar, βόρεια της πόλης Penang, η Porsche θα συνεργαστεί με τη μαλαισιανή Inokom Corporation - και πιθανότατα θα έχει και την υποστήριξη της κυβέρνησης της χώρας, η οποία θέλει να προσελκύσει επενδύσεις υπό το πρίσμα των αντίστοιχων επενδύσεων που κάνουν άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ινδονησία και την Ταϊλάνδη.

Παράλληλα με την επιβεβαίωση της κατασκευής του νέου της εργοστασίου στη Μαλαισία, η Porsche ανακοίνωσε και ότι θα ιδρύσει ένα κέντρο έρευνας και εξέλιξης στη Σαγκάη, με σκοπό να κατανοήσει και να καλύψει τις «πολύ ιδιαίτερες» ανάγκες και επιθυμίες των Κινέζων αγοραστών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ