Στη φυλακή για «γυρισμένα» χιλιόμετρα

γυρισμένα χιλιόμετρα

Σε αρκετές χώρες της Ευρώπης οι αρχές είναι αμείλικτες όσον αφορά την παραποίηση χιλιομέτρων, καθώς σε αυτές στις περιπτώσεις προβλέπεται απευθείας φυλάκιση στους παραβάτες.

Περισσότερα από 18 οχήματα με γυρισμένα χιλιόμετρα είχε πουλήσει μέσω διαδικτύου «σπείρα» που δρούσε στη Νότια Γαλλία (οχήματα μικρών κατηγοριών). Μετά από τις σχετικές καταγγελίες καταναλωτών, οι διωκτικές αρχές κινητοποιήθηκαν και μετά από έρευνα προέκυψε πως τα συγκεκριμένα οχήματα εμφανίζονταν να έχουν 100.000 χιλιόμετρα λιγότερα στο κοντέρ από ό,τι στην πραγματικότητα. Βάσει του αυστηρού νομοθετικού πλαισίου που ισχύει στη Γαλλία, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη φυλακή για τη συγκεκριμένη απάτη.

Λόγω της αύξησης των πωλήσεων στα μεταχειρισμένα, τα γαλλικά μέσα αναφέρουν πως τα «κρούσματα» με απάτες γυρισμένων χιλιομέτρων αυξάνονται με εκθετικούς ρυθμούς. Μάλιστα, οι αρχές συμβουλεύουν τους καταναλωτές να μην προχωρούν σε αγορές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων πριν προχωρήσουν σε ενδελεχή έρευνα του ιστορικού του οχήματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόσφατα, στη γαλλική αγορά λανσαρίστηκε μια νέα online εφαρμογή μέσω της οποίας μπορεί ο οποιοσδήποτε να ελέγξει το ιστορικό ΚΤΕΟ κάποιου οχήματος. Σημειώνεται, επίσης, πως το γύρισμα των χιλιομέτρων γίνεται εξίσου εύκολα και στα καινούργια αυτοκίνητα σύμφωνα και με πρόσφατη έρευνα της γερμανικής ADAC.

απάτη γυρισμένα χιλιόμετρα

Τέλος, να αναφέρουμε πως η ανάκαμψη της αγοράς των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων επαναφέρει στο προσκήνιο τα γυρισμένα χιλιόμετρα και στη χώρα μας, μέσω των αθρόων εισαγωγών αμφιβόλου ποιότητας οχημάτων. Έτσι, θεωρείται, πλέον, σχεδόν επιβεβλημένη η αυστηροποίηση των ποινών και στην Ελλάδα για τέτοιου είδους απάτες.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ