Στη φυλακή ο πιο «γκαζιάρης» νέος οδηγός -Πιάστηκε να τρέχει με 283 χλμ./ώρα

BMW M3 F80

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς του νόμου για έναν 19χρονο οδηγό που αποφάσισε να γράψει τα όρια ταχύτητας στα παλαιότερα των υποδημάτων του.

Η παραβίαση των ορίων ταχύτητας είναι μια παράνομη ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο τόσο τη ζωή εκείνου που παρανομεί όσο και των υπόλοιπων χρηστών του δρόμου.

Φυσικά το πόσο παραβιάζει κάποιος τα όρια ταχύτητας έχει και αυτό τη δική του μεγάλη σημασία αφού άλλο πράγμα είναι, για παράδειγμα, να κινείται κανείς με 10-20 χλμ. πάνω από το όριο στον αυτοκινητόδρομο και άλλο να προσπαθεί να φτάσει στην τελική ταχύτητα του σπορ αυτοκινήτου του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό το αναγνωρίζει και ο νόμος που έχει διαφορετικές ποινές για τους οδηγούς, ανάλογα με το πόση είναι η υπέρβαση του ορίου, ο οποίος νόμος είναι φυσικά πιο αυστηρός σε κάποια μέρη του κόσμου.

Το παραπάνω το έμαθε από πρώτο χέρι ένας 19χρονος οδηγός στις Η.Π.Α., ο οποίος πιάστηκε από την Αστυνομία της Ουάσινγκτον να κινείται με την προηγούμενης γενιάς BMW M3 να κινείται με την ταχύτητα των 283 χλμ./ώρα.

Σύμφωνα και με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Αστυνομίας της Ουάσιγκτον, ο 19χρονος πιάστηκε στον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο «5» στις 17 Μαΐου από ένα συνεργείο της Αστυνομίας που διενεργούσε εκείνη τη στιγμή ελέγχους με ραντάρ.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση ο αστυνομικός άκουσε από μακριά την BMW M3 του 2016 να τον πλησιάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και έστρεψε την συσκευή του, τεχνολογίας Lidar προς το αυτοκίνητο, για να μετρήσει την ταχύτητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έπειτα ενημέρωσε τους υπόλοιπους συναδέλφους του που βρίσκονταν στον ίδιο αυτοκινητόδρομο με τον οδηγό της BMW M3 να ακινητοποιείται και να συλλαμβάνεται τελικά στην προσπάθειά του να βγει από τον εν λόγω αυτοκινητόδρομο.

Ο 19χρονος δεν πρόβαλε καμία αντίσταση ενώ κατά τη διάρκεια της ανάκρισης που ακολούθησε ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι στο ταχύμετρο της M3 είδε ακόμη υψηλότερες ταχύτητες έως και 295 χλμ./ώρα.

Όπως και να έχει για να πετύχει αυτές τις ταχύτητες η προηγούμενη γενιά της M3 σημαίνει ότι έχουν γίνει τροποποιήσεις μεταξύ των οποίων και η αφαίρεση του ηλεκτρονικού κόφτη που περιορίζει την ταχύτητά της στα 250 χλμ./ώρα.

Ο νεαρός οδηγός συνελήφθη για απερίσκεπτη οδήγηση και περιμένει την εκδίκαση της υπόθεσής του.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ