Στάχτη έγιναν χιλιάδες Skoda Octavia στην Τσεχία (Εικόνες)

Skoda Fire

Μια πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις εργοστασίου της Skoda στην Τσεχία έκανε στάχτη ανταλλακτικά που προορίζονταν για την κατασκευή 16.000 Octavia.

Θύμα μιας τεράστιας πυρκαγιάς στο μεγαλύτερο εργοστάσιο της Skoda στην Τσεχία έπεσαν 16.000 Octavia. H πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της 29ης Ιανουαρίου σε αποθήκες της τσεχικής φίρμας, καταστρέφοντας μηχανικά μέρη και τμήματα αμαξώματος που προορίζονταν για την κατασκευή 16.000 Skoda Octavia.

Παρά τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες έσπευσαν στο σημείο, κατάσβεση της φωτιάς επετεύχθη σχεδόν 24 ώρες μετά, γεγονός που εξηγεί και το μέγεθος των ζημιών που υπέστησαν οι εγκαταστάσεις της Skoda στην Mlada Boleslav.

Skoda Fire
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι ζημιές στο εργοστάσιο της Skoda φτάνουν ακόμα και τα 40 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αυτό που μένει να αποδειχθεί κατά πόσο η καταστροφή των 16.000 Skoda Octavia θα επηρεάσει τη διαθεσιμότητα του δημοφιλούς μοντέλου της τσεχικής φίρμας στην Ευρώπη.

Με δεδομένο, πάντως, η Octavia κατασκευάζεται και στη Ρωσία, η διάθεσή της στην τοπική και ιδιαίτερα σημαντική αγορά δεν πρόκειται να επηρεαστεί από τη σημαντική απώλεια που προκάλεσε η πυρκαγιά στην Τσεχία.

Skoda Fire

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα γνωστό τι μπορεί να προκάλεσε την ανυπολόγιστη καταστροφή στις εγκαταστάσεις της Skoda και πόσος χρόνος θα χρειαστεί ώστε να αποκατασταθεί ώστε να επανέλθει και η γραμμή παραγωγής σε κανονικούς ρυθμούς.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ