Στα σκαριά το full υβριδικό Suzuki Swift

Suzuki Swift 2024 1

H ιαπωνική εταιρεία θα εμπλουτίσει την γκάμα του επερχόμενου Swift με ένα νέο υβριδικό σύστημα κίνησης που εξελίσσει η ίδια, μετά από την συναναστροφή της με τους καλύτερους του είδους.

Η Suzuki έχει ανακοινώσει εδώ και ένα χρόνο τη νέα στρατηγική εξηλεκτρισμού της, παρουσιάζοντας νέες τεχνολογίες και αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων που θα δούμε στο άμεσο μέλλον και στην Ευρώπη.

Πέρα από το αμιγώς ηλεκτρικό SUV που θα παρουσιαστεί σε μερικούς μήνες, το πρώτο από πέντε ηλεκτρικά που θα έρθουν τα επόμενα χρόνια, αναμένεται να δούμε ακόμα πιο πολλά υβριδικά.

Suzuki Swift 2024 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είναι ευκόλως κατανοητό, ένα μοντέλο που θα ωφεληθεί λόγω δημοφιλίας, είναι το νέο Suzuki Swift. Η νέα γενιά του ιαπωνικού μοντέλου πωλείται ήδη σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης και η γκάμα κινητήρων του απαρτίζεται από το νέο ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης με θερμικό 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης.

Η Suzuki όμως δεν θα περιορίσει την ευρωπαϊκή του γκάμα μόνο στο ήπια υβριδικό, αλλά εργάζεται ήδη πάνω σε ένα νέο full hybrid σύστημα κίνησης που εξελίσσει η ίδια και θα καλύπτει με ευκολία τις μελλοντικές προδιαγραφές ρύπων.

Suzuki Swift 2024 3

Η Suzuki, η οποία συνεργάζεται στενά με την Toyota, ετοιμάζει ένα δικό της υβριδικό σύστημα κίνησης με τον θερμικό κινητήρα να παίζει ρόλο γεννήτριας, αποκλειστικά. Το θερμικό μοτέρ θα είναι ίδιο με αυτό της ήπιας υβριδικής έκδοσης, δηλαδή το νέο 3κύλινδρο των 1,2 λίτρων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αντιλαμβάνεστε, το υβριδικό σύστημα της Suzuki θυμίζει αρκετά το E-Power της Nissan, επομένως η λειτουργία του είναι πιο κοντά σε αυτή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 1,5 με 2 kWh. Το νέο υβριδικό Suzuki θα κάνει το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο το 2027.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ