Ένα μανιακό πισωκίνητο Mini 230 ίππων (Video)

Mini Cooper Spectre Type 10

Για ένα από τα κλασσικά αριστουργήματα της αυτοκίνησης, το Mini Cooper, έχουν υπάρξει αμέτρητες σύγχρονες μετατροπές - αλλά καμία δεν είναι εξωφρενική όπως η Spectre Type 10 που έχει κινητήρα 230 hp της Honda τοποθετημένο στο κέντρο του.

Αυτός ο λιλιπούτειος «Δρ Τζέκυλ», που θα παρουσιαστεί στη φετινή Monterey Car Week της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ, δημιουργήθηκε από την Spectre Vehicle Design που έχει έδρα στο Βανκούβερ του Καναδά. Είναι μια μικρή ομάδα που ανακατασκευάζει «εμβληματικά αυτοκίνητα που κυλούν στο δρόμο με εκπληκτική μηχανολογία και συναρπαστικό design».

Κάθε εξάρτημα του Type 10 είναι σχεδιασμένο στην απόλυτη λεπτομέρεια και με την απόλυτη ποιότητα - αλλά ας ξεκινήσουμε, πρώτα, από τον κινητήρα. Πρόκειται για μια μονάδα Honda K20 που αποδίδει 230 ίππους, και κινεί κυρίως το Civic Type R.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι άλλοι μετατροπείς του Mini Cooper έχουν σκεφτεί και επιλέξει αυτόν τον κινητήρα, αλλά η Spectre είναι η πρώτη που τον τοποθέτησε στο κέντρο, και κατά συνέπεια μεταδίδει την κίνηση στους πίσω τροχούς. Αυτό συμβαίνει μέσω κιβωτίου 6 σχέσεων και διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Με βάρος μόλις 771 κιλών, δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πόσο εξωφρενικά μανιακό θα είναι το αυτοκίνητο αυτό στο δρόμο. Τουλάχιστον πίσω από τους μικρούς τροχούς του Spectre Type 10 κρύβονται δισκόφρενα με τετραπίστονες δαγκάνες, κάτι είναι και αυτό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πίσω στο σχεδιασμό και την πολυτέλεια: πρόκειται για δύο πτυχές του Spectre Type 10 εξίσου εντυπωσιακές με την ισχύ και τη διάταξη του κινητήρα του. Οι ζάντες του είναι χειροποίητες, τριών τμημάτων, εμπνευσμένες από τις κλασσικές Minilite των 10 ιντσών.

Κρυμμέμος μέσα στον κάθε τροχό, ένας μικρός ανεμιστήρας απομακρύνει τον καυτό αέρα των φρένων προς μια εγκοπή-αεραγωγό. Για τη δημιουργία των καθισμάτων οι σχεδιαστές του Type 10 λέγεται πως βασίστηκαν σε μια φωτογραφία της Μόνικα Μπελούτσι με μαγιώ, ενώ όλο το εσωτερικό είναι εμπνευσμένο από ένα μικρό δωμάτιο των ιαπωνικών λασπόλουτρων.

Κι αν πιστεύετε ότι όλα αυτά είναι εξωφρενικά, πρέπει να διαβάσετε και την τιμή: 180.000 δολάρια. Η Spectre θα κατασκευάσει το Type 10 σε μόνο δέκα αντίτυπα, και το πρώτο από αυτά θα παρουσιαστεί στην Carmel Concours της Monterey Car Week.

Μάλιστα, αντί να πουλήσει απλώς τα δέκα αυτά αντίτυπα στους ενδιαφερόμενους, που αναμφίβολα θα υπάρξουν, η καναδική εταιρεία θα μετατρέπει εν λευκώ υπάρχοντα Mini που βρίσκονται στην Πολιτεία των ΗΠΑ που ζει ο αγοραστής, ώστε τα εμβληματικά αυτοκίνητα του Σερ Άλεξ Ισσιγόνη να παραμείνουν στον αρχικό τόπο τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αυτή την τιμή, επίσης, οι αγοραστές θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού με τον διευθυντή Δημιουργικού της Spectre, με τον οποίο θα συζητούν τις αμέτρητες επιλογές εξατομίκευσης. Σε αυτές περιλαμβάνονται τα χρώματα, τα υλικά και οι λεπτομέρειες του εσωτερικού. Στη συνέχεια, η Spectre θα κατασκευάζει το Type 10 με βάση τις επιλογές αυτές, και ο αγοραστής θα καλείται να το οδηγήσει δοκιμαστικά, πριν το σπάνιο και εξωφρενικό Spectre Type 10 του περάσει στα χέρια του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθήστε το carandmotor.gr για να μαθαίνετε όλα τα ΝΕΑ για το αυτοκίνητο

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ