Σπάνιος θησαυρός 230 αυτοκινήτων κόβει την ανάσα -Πού ανακαλύφθηκε

Σπάνια συλλογή αυτοκινήτων

Μία από τις μεγαλύτερες συλλογές κλασικών αυτοκινήτων ανακαλύφθηκε στην Ολλανδία, αποτελούμενη από 230 σπάνια ιστορικά οχήματα.

Ένας θησαυρός ανυπολόγιστης αξίας ανακαλύφθηκε στην Ολλανδία, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των απανταχού «οπαδών» του ιστορικού αυτοκινήτου.

Το άγνωστο περιεχόμενο της αποθήκης ήρθε στο φως μετά από χρόνια, αποκαλύπτοντας επί της ουσίας μια ξεχασμένη προσωπική συλλογή, η οποία αριθμεί 230 λιγότερο ή περισσότερο πολύτιμα αυτοκίνητα.

Σπάνια συλλογή αυτοκινήτων
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα, η συλλογή των 230 αυτοκινήτων ανήκε σε έναν Ολλανδό, ονόματι Palmen, ο οποίος κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, συγκεντρώνοντας σπάνια μοντέλα της Ferrari, της Jaguar, της Lancia, της Alfa Romeo, της Corvette της Citroen και άλλων ευρωπαϊκών και μη κατασκευαστών.

Μάλιστα για τη συντήρηση των αυτοκινήτων φρόντιζε ο ίδιος, θέτοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους κινητήρες των οχημάτων σε λειτουργία.

Σπάνια συλλογή αυτοκινήτων

Ένα από τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης συλλογής, πέρα από την πολυσυλλεκτικότητα της, είναι το γεγονός ότι τα περισσότερα αυτοκίνητα βρίσκονται σε εξαιρετική-λειτουργική κατάσταση, παρά την πολυετή ακινησία τους και τους… τόνους σκόνης που έχουν σκεπάσει τις μεταλλικές επιφάνειές τους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι την ύπαρξη της αποθήκης-υποστέγου αγνοούσαν ακόμα και οι κοντινοί άνθρωποι του Palmen, γεγονός που δικαιολογεί ότι το «μυστικό» του Ολλανδού έμεινε κρυφό για δεκαετίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σπάνια συλλογή αυτοκινήτων

Ευτυχώς για όλους μας, το γνωστό ελληνικό ρητό «Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον» επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία αφορά και ο θησαυρός των 230 ιστορικών οχημάτων όχι μόνον ήρθε στο φως αλλά σύντομα πρόκειται να αξιοποιηθεί πλήρως.

Τα ιστορικά οχήματα της συλλογής Palmer έχουν περάσει στα χέρια της «Gallery Aaldering» η οποία και θα φροντίσει ώστε τα 230 ιστορικά αυτοκίνητα να βρουν ένα νέο, φιλόξενο σπιτικό.

Σπάνια συλλογή αυτοκινήτων
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δημοπρασία των αυτοκινήτων θα ξεκινήσει στις 19 Μαΐου και θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο εβδομάδες, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται για κάποιο ή για κάποια από τα οχήματα να τα επισκεφθεί στο σημείο στο οποίο φυλάσσονται το διήμερο 28-29 Μαΐου.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ