Σπάνιο διαμάντι ανακαλύπτεται μετά από 40 χρόνια

Ford Capri σπάνιο διαμάντι ανακαλύπτεται μετά από 40 χρόνια

Ένα fastback coupe που έχει γράψει την δική του ιστορία επί ευρωπαϊκού εδάφους ανακαλύφθηκε πρόσφατα σε άκρως ελκυστική κατάσταση και είναι πλέον διαθέσιμο προς πώληση.

Ένα από τα αυτοκίνητα που εξακολουθούν να έχουν το δικό τους φανατικό κοινό στην Ευρώπη είναι το Ford Capri, το «μεγάλο» ευρωπαϊκό coupe της Ford που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1969 και παρέμεινε στην παραγωγή έως τα μέσα της 10ετίας του '80.

Η μακροχρόνια παρουσία του fastback coupe στη γκάμα της Ford δικαιολογείται από την επιτυχημένη εμπορική πορεία της «ευρωπαϊκής Mustang» που έφτασε, μεταξύ άλλων χωρών, ακόμη και στις Η.Π.Α. και πούλησε συνολικά 1,9 εκατ. αντίτυπα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρά την μεγάλη σε όγκο παραγωγή, τα Capri που βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση έχουν αρχίσει να σπανίζουν, ειδικά τα τελευταίας γενιάς μοντέλα που είχαν σημαντικά μειωμένη παραγωγή σε σχέση με τους προκατόχους του.

Το παραπάνω κάνει ακόμη πιο σημαντική την εύρευση ενός Capri 2.8 Injection σε αποθήκη στην Αγγλία, το οποίο δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Το εν λόγω Capri αναρτήθηκε στο κανάλι «IMSTOKZE» στο Youtube και σύμφωνα με τον δημιουργό του είναι ένας πραγματικός τετράτροχος θησαυρός που πρέπει να βρει γρήγορα τον επόμενο ιδιοκτήτη του και να μπει το συντομότερο δυνατό σε κυκλοφορία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως φαίνεται και στο video, το Capri φαίνεται να είναι όντως σε πολύ καλή κατάσταση, κάτι που γίνεται πιο ξεκάθαρο από την «καθαρή» εικόνα του μηχανοστασίου, την κατάσταση των χαρακτηριστικών αλουμινένιων ζαντών και ακόμη περισσότερο από την κατάσταση που βρίσκεται η καμπίνα του αυτοκινήτου και οι υφασμάτινες επενδύσεις σε πόρτες και καθίσματα. Σύμφωνα με τον δημιουργό του video, το Capri έχει διανύσει λιγότερα από 100.000 χλμ.

Το Capri 2.8 Injection, παρουσιάστηκε από την Ford το 1982 στο Σαλόνι της Γενεύης εκείνης της χρονιάς. Ήταν το δεύτερο ευρωπαϊκό μοντέλο ευρείας παραγωγής της Ford που έφερε ψεκασμό.

Το Capri 2.8 Injection αντικατέστησε στην κορυφή της γκάμας του μοντέλου την έκδοση με τον τρίλιτρο V6 που κατασκευαζόταν στο Essex της Αγγλίας από το 1966 με τον νέο κινητήρα τον 2,8 λίτρων να κατασκευάζεται στην Κολωνία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τη Ford η ισχύς του εξακύλινδρου κινητήρα φτάνει στους 160 ίππους, οι οποίοι ήταν αρκετοί για να δώσουν στο fastback coupe της Ford τελική της τάξης των 210 χλμ./ώρα. Η κίνηση έφτανε τους πίσω τροχούς μέσω κιβωτίου τεσσάρων σχέσεων, το οποίο αντικαταστάθηκε σύντομα από ένα πεντάρι.

Το νέο μοτέρ έδωσε «νέο αέρα» στο Capri που παρέμεινε έτσι στην παραγωγή 2-3 χρόνια περισσότερα από όσο είχε υπολογίσει αρχικά η Ford με το οριστικό τέλος να έρχεται το 1986.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ