Στο σφυρί το σπάνιο... Batmobile της BMW -Πόσο θα σας κοστίσει;

BMW 3.0 CSL a

Όταν σκεφτόμαστε ένα Batmobile τι μας έρχεται πρώτα στο μυαλό; Ένα χαμηλό όχημα μαύρου χρώματος, που φέρνει λίγο σε διαστημόπλοιο και εκτοξεύει πυραύλους στους… «κακούς».

Άγνωστη στους περισσότερους, αυτή είναι η γερμανική εκδοχή ενός αντίστοιχου αυτοκινήτου θα τολμήσουμε να πούμε, το οποίο υπάρχει όντως στην πραγματικότητα και μάλιστα κατασκευάστηκε από την BMW. Μόνο που είναι λευκή με πολύχρωμες ρίγες και δεν την οδηγεί κάποιος υπερ-ήρωας.

BMW 3.0 CSL
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βασικά πρόκειται για μία 3.0 CSL. Βέβαια το συγκεκριμένο μοντέλο που συμμετείχε στο πρωτάθλημα αγώνων τουρισμού ETCC (European Touring Car Championship), κερδίζοντας κιόλας συνολικά έξι τίτλους το 1973 και από το 1975 έως το 1979, ξεχωρίζει για την τεράστια αεροτομή στο πίσω μέρος.

Η αμφιλεγόμενης αισθητικής BMW 3.0 CSL του 1975, με αριθμό πλαισίου 4355057, θα λάβει μέρος σε δημοπρασία του οίκου RM Sotheby’s, στις 26 Νοεμβρίου 2022. Όπως διακρίνεται από τις φωτογραφίες, παρά τα 47 χρόνια της ηλικίας της, στέκεται πολύ καλά τόσο έξω όσο και μέσα.

BMW 3.0 CSL b

Συνολικά κατασκευάστηκαν μόλις 110 μονάδες, ενώ αυτή που θα βγει προς πώληση αφορά ένα από τα τελευταία μοντέλα της δεύτερης σειράς, που παρήχθησαν. Σύμφωνα με τα ιστορικά του αρχεία, το αυτοκίνητο ταξινομήθηκε στην Ελβετία.

Ο νέος ιδιοκτήτης που θα αποκτήσει την εικονιζόμενη BMW 3.0 CSL, θα παραλάβει μαζί το εγχειρίδιο χρήσης, έναν γρύλο, το κλειδί για τα μπουλόνια και μια ρεζέρβα για τους τροχούς. Οι εκτιμητές θεωρούν πως η τιμή της θα κυμανθεί μεταξύ 185.000 και 225.000 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ