Μια σπάνια Lancia του 1968 πωλείται με τις ζελατίνες -Η τιμή έκπληξη

Lancia Fulvia

Με μόνο 17.000 χιλιόμετρα στο οδόμετρό της και τις ζελατίνες στις πόρτες, μια Lancia Fulvia 1.2 GT του 1968 αναζητά ένα νέα, φιλόξενο σπιτικό.

Κατασκευάστηκε πριν από 55 χρόνια, αποτελώντας μία από τις κορυφαίες προτάσεις της κατηγορίας του και σήμερα, μισό αιώνα μετά, παραμένει σαν καινούργια, έχοντας μόλις 17.000 χιλιόμετρα στο οδόμετρό της.

Ο λόγος για μια Lancia Fulvia 1.2 GT, η οποία πωλείται στη γειτονική Ιταλία και μάλιστα σε τιμή που την καθιστά για τους λάτρεις του ιστορικού αυτοκινήτου μια πραγματική ευκαιρία.

Lancia Fulvia
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μπλε Lancia Fulvia του 1968 ανήκει στην πρώτη και κατά πολλούς καλύτερη γενιά του αυτοκινήτου, διαθέτοντας στοιχεία που την καθιστούν μοναδική στο είδος της.

Βέβαια αυτό που την κάνει πιο ξεχωριστή είναι η εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται μισό αιώνα μετά την παραγωγή της.

Lancia Fulvia

Όπως αποδεικνύουν και οι φωτογραφίες που συνοδεύουν την αγγελία, η συγκεκριμένη Lancia Fulvia μοιάζει σαν να βγήκε χθες από το εργοστάσιο, έχοντας διατηρήσει ακόμα και τις ζελατίνες στις επενδύσεις των θυρών.

Προφανώς οι προδιαγραφές του αυτοκινήτου είναι οι εργοστασιακές και καμία παρέμβαση δεν έχει πραγματοποιηθεί που να αμφισβητεί την αυθεντικότητά του.

Lancia Fulvia
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εργοστασιακό, άλλωστε είναι και το χρώμα του αμαξώματος, το χαρακτηριστικό μπλε το οποίο εξασφαλίζει στο ιταλικό sedan μια λαμπερή εικόνα.

Σύμφωνα με τον έναν και μοναδικό ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, η Lancia Fulvia βρίσκεται σε απολύτως λειτουργική κατάσταση, καθώς έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης.

Lancia Fulvia

Αξίζει να σημειώσουμε ότι κάτω από το καπό της Lancia Fulvia 1.2 GT βρίσκεται ένας V4 κινητήρας χωρητικότητας 1.216 κ.εκ. με απόδοση 80 ίππων.

Παρά το γεγονός ότι η Lancia Fulvia διέθετε κίνηση στους μπροστινούς τροχούς, ξεχώρισε για την οδική συμπεριφορά της, υιοθετώντας τις ίδιες ακριβώς μηχανολογικές λύσεις με την coupe εκδοχή του αυτοκινήτου, το οποίο και διακρίθηκε στους αγώνες ράλλυ.

Την περίπτωση της μπλε Lancia Fulvia με τα 17.000 χιλιόμετρα την κάνει πιο ξεχωριστή η τιμή της, καθώς με 6.900 ευρώ πολύ δύσκολα θα συναντήσει κανείς κάποια αντίστοιχη πρόταση στο διεθνές χρηματιστήριο ιστορικών οχημάτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ