Σπάει ταμεία η Lamborghini Urus: Nέο ρεκόρ πωλήσεων για τους Ιταλούς

Lamborghini Urus ρεκόρ πωλήσεων 2021

Σε επίπεδα ρεκόρ κινήθηκαν οι πωλήσεις της Lamborghini για το εννεάμηνο του 2021 με best seller μοντέλο τους την Urus.

Από το καλό στο καλύτερο πηγαίνουν οι πωλήσεις της Lamborghini, η οποία λόγω της περιορισμένης παραγωγής της, δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της έλλειψης ημιαγωγών που παρατηρείται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το εννεάμηνο του 2021 αποτελεί την καλύτερη απόδειξη, με τη Lamborghini να ανακοινώνει πωλήσεις ρεκόρ 6.092 μονάδες και αύξηση 23% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2020. Το συγκεκριμένο νούμερο δείχνει αύξηση στις πωλήσεις και σε σχέση με το προ πανδημίας 2019, ανεβασμένο κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες.

Η αγορές της Β. Αμερικής αποτελούν και εκείνες που απορρόφησαν τον μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων για τη Lamborghini με 2.407 αυτοκίνητα της ιταλικής εταιρείας να καταλήγουν στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, με την Ευρώπη να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 2.622 μονάδες. Στην τρίτη θέση βρέθηκαν οι ασιατικές αγορές με 1.873 Lamborghini να πωλούνται εκεί στο 9μηνο του 2021.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μακρά το best seller της Lamborghini είναι αυτή τη στιγμή η Urus, με το SUV των Ιταλών να καταλαμβάνει και τον μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων. Από τις 6.092 μονάδες, οι 4.085 αντιστοιχούν στην Urus, οι οποίες παρουσιάζουν παράλληλα και αύξηση 25% στην παραγωγή του ιταλικού super SUV, σε σχέση με το ίδιο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς.

Στη δεύτερη θέση του σχετικού πίνακα έρχεται η Huracan με 2.136 μονάδες και αύξηση των πωλήσεων της κατά 28%, ενώ η Aventador ακολουθεί στην τρίτη θέση με 681 μονάδες, ένα νούμερο που βρίσκεται σε συμφωνία με τον κύκλο ζωής του ιταλικού supercar, σύμφωνα και με τους ιθύνοντες της Lambroghini.

lamborghini urus
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η Lamborghini είναι σε μία πολύ ισχυρή θέση, με μία ιδιαίτερα ελκυστική γκάμα μοντέλων V10 και V12 αλλά και την Urus. Η εταιρεία όχι μόνο κατάφερε να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο του δύσκολου (σ.σ. οικονομικού) κλίματος αλλά διατήρησε την ανάπτυξη της που δείχνει και τη δυναμική των προϊόντων της...», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των Ιταλών, Stephan Winkelmann.

Να σημειωθεί ότι η τιμή του super SUV της Lamborghini στη χώρα μας ξεκινά περίπου από τα 350.000 ευρώ.

Δείτε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ