Το νέο σούπερ γιότ των θαλασσών μεταφέρει και Ferrari (+video)

Ferrari των θαλασσών Lazzarini Design 2021

Από το στούντιο σχεδιασμού Lazzarini μας έρχεται μια άκρως εντυπωσιακή πρόταση, το μήκος 27 μέτρων Gran Turismo Mediterranea, ή αλλιώς η Ferrari των Θαλασσών.

Το εντυπωσιακό yatch που αποτελεί προϊόν σχεδιασμού της ιταλικής Lazzarini δεν έχει τυχαία το παρατσούκλι της Ferrari των θαλασσών, ένα παρατσούκλι που χρησιμοποιούν και οι ίδιοι οι δημιουργοί του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Gran Turismo Mediterranea (GTM) αντλεί πολλά σχεδιαστικά στοιχεία από τα υπεραυτοκίνητα των εταιρείας από το Maranello και όπως και αυτά έτσι και το GTM δίνει έμφαση στις επιδόσεις και τη σπορ σχεδίαση κρατώντας την πολυτέλεια σε πιο διακριτικά επίπεδα. Όσο διακριτικά βέβαια μπορεί να είναι αυτά για ένα σκάφος με μήκος που φτάνει στα 90 πόδια.

Παεά το σχετικά περιορισμένο μήκος του το Gran Turismo Mediterranea μπορεί να φιλοξενήσει στο κατάστρωμά του και μία κανονική Ferrari όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στις φωτογραφίες, η οποία «επιβιβάζεται» στο πίσω μέρος του σκάφους χάρη στο πτυσσόμενο κατάστρωμα του.

Για επιδόσεις ανάλογες με την εντυπωσιακή εμφάνιση του GTM, που προς το παρόν αποτελεί σχεδιαστική μελέτη, φροντίζει μια τριάδα V12 κινητήρων της MAN συνολικής απόδοσης 6.000 ίππων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα στο εμπρός μέρος της γάστρας το πρωτοποριακό σκάφος φέρει και πτυσσόμενη «υδροτομή» που του προσδίδει χαρακτηριστικά ιπτάμενου «δελφινιού» μειώνοντας σημαντικά και την κατανάλωση στο θαλάσσιο ταξίδι.

Σύμφωνα με του Ιταλούς το Gran Turismo Mediterranea μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα που φτάνει έως και τους 70 κόμβους, ήτοι 130,64 χλμ./ώρα (!), ενώ μπορεί να ταξιδεύει σταθερά με τα μισά από αυτά έχοντας παράλληλα τις εντυπωσιακές του πόρτες ανοιχτές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άλλα στοιχεία δεν είναι διαθέσιμα προς το παρόν για τη δημιουργία της Lazzarini Design, τα οποία προφανώς θα γίνουν γνωστά μόνο σε εκείνους που θα μπορέσουν να το κάνουν δικό τους. Ούτε φυσικά η τιμή του που εκτιμάται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ