Σώθηκε από θαύμα η 72χρονη οδηγός αυτού του SUV

Σοκαριστικό ατύχημα στην Ιταλία με SUV 2023

Κοιτάζοντας αυτό το σμπαραλιασμένο SUV, μάλλον κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι η 72χρονη οδηγός του κατάφερε να βγει ζωντανή.

Ένα τρομακτικό, τουλάχιστον στην όψη, ατύχημα έγινε σε αυτοκινητόδρομο στη γειτονική Ιταλία, το οποίο δείχνει παράλληλα να είναι μια από τις περιπτώσεις που οι υποδομές ασφάλειας του δρόμου όχι μόνο δεν έκανα τη δουλειά για την οποία σχεδιάστηκαν αλλά παραλίγο να στοιχίσουν μία ανθρώπινη ζωή.

Σύμφωνα και με τα ιταλικά μέσα που κάλυψαν το συγκεκριμένο γεγονός, το ατύχημα έγινε στις αρχές της εβδομάδας στην ιταλική autosrtrada, στον αυτοκινητόδρομο A28 που βρίσκεται μεταξυ των πόλεων Portogruaro και Conegliano.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο τιμόνι του Jeep Grand Cherokee παλιότερης γενιάς βρισκόταν μια 72χρονη οδηγός, γιατρός στο επάγγελμα, η οποία, υπό συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη, έχασε τον έλεγχο του μεγάλου SUV, μπήκε αρχικά στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης και στη συνέχεια προσέκρουσε πάνω στην προστατευτική μπαριέρα.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ιταλική πυροσβεστική, η ηλικιωμένη οδηγός προσέκρουσε στην αρχή της μπαριέρας, από την οποία λογικά πρέπει να απουσίαζε το πρώτο κομμάτι που αναδύεται προοδευτικά από το έδαφος.

Έχοντας αρκετή ταχύτητα το Grand Cherokee προσέκρουσε με δύναμη πάνω στην μπαριέρα με αποτέλεσμα να την ξηλώσει στην κυριολεξία από το έδαφος για μερικά μέτρα. Η μεταλλική μπαριέρα κατέστρεψε σχεδόν ολοσχερώς το εμπρός μέρος του SUV και ανοδικά την «πορεία» της προς την οροφή του SUV ξεπερνώντας σε μήκος και το πίσω μέρος του Grand Cherokee.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το γεγονός ότι η σύγκρουση ήταν μετωπική και η μπαριέρα χτύπησε και πάνω στο μπλοκ του κινητήρα ίσως να ήταν αυτό που έσωσε την 72χρονη οδηγό αφού η μπαριέρα δεν μπήκε ευτυχώς στην καμπίνα του Jeep. Οι άνθρωποι των σωστικών συνεργείων πρέπει να σκέφτηκαν τα χειρότερα όταν κατέφτασαν στο συγκεκριμένο σημείο του ιταλικού αυτοκινητόδρομου για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Ευτυχώς, η οδηγός του οχήματος, η οποία ήταν και ο μοναδικός άνθρωπος που βρισκόταν στην καμπίνα του SUV, φέρει μόνο μικρής έκτασης τραυματισμό στον αριστερό ώμο της και στο κεφάλι και βρίσκεται εκτός κινδύνου, με την τύχη να παίζει τον δικό της μεγάλο ρόλο στην έκβαση αυτού του τροχαίου ατυχήματος.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ