Η σοκαριστική στιγμή που ηλεκτρικό ποδήλατο παίρνει φωτιά σε σπίτι -Τρέχει να σωθεί ο ιδιοκτήτης

έκρηξη ηλεκτρικού ποδηλάτου

Όπου φύγει-φύγει ο ιδιοκτήτης ηλεκτρικού ποδηλάτου το οποίο εκρήγνυται ενώ φορτίζει μέσα σε σπίτι.

Πληθαίνουν ανησυχητικά τα περιστατικά πρόκλησης φωτιάς σε ηλεκτρικά ποδήλατα την ώρα που αυτά φορτίζουν, εντός κατοικιών.

Το πιο πρόσφατο βίντεο δημοσιεύτηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα των Δυτικών Μίντιλαντς της Αγγλίας και δείχνει τη στιγμή που ένας νεαρός τρέχει πανικόβλητος προκειμένου να προστατευτεί από την έκρηξη ενός e-bike, στην οίκια του στο Μπέρμιγχαμ.

Στο βίντεο βλέπουμε τη στιγμή που ο νεαρός προσεγγίζει το ηλεκτρικό του ποδήλατο. Αμέσως αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά με τη φόρτιση του δίκυκλου και απομακρύνεται προς την πόρτα του δωματίου.

Ο νεαρός κοντοστέκεται για μερικά δευτερόλεπτα, για να γίνει εν συνεχεία αυτόπτης μάρτυρας της έκρηξης που σημειώνεται στην μπαταρία του ηλεκτρικού ποδηλάτου του. Ο νεαρός καταφέρνει να εξέλθει έγκαιρα από το δωμάτιο, το οποίο κατακλύζεται από μαύρο καπνό και φλόγες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρουν μεγάλα ειδησεογραφικά Μέσα της Αγγλίας, το βίντεο ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία των Δυτικών Μίντιλαντς προκειμένου να επισημανθούν στους πολίτες οι κίνδυνοι από τη φόρτιση των ηλεκτρικών ποδηλάτων, των ηλεκτρικών πατινιών κο.κ.

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συστήνει στους ιδιοκτήτες να ακολουθούν πάντα τις οδηγίες των κατασκευαστών, και να μην αφήνουν τα ηλεκτρικά τους ποδήλατα, σκούτερ, κινητά τηλέφωνα κ.ο.κ. στην πρίζα όσο κοιμούνται ή όσο βρίσκονται εκτός σπιτιού.

Παράλληλα, τους προτρέπει να μην φορτίζουν τα προαναφερθέντα αντικείμενα σε χώρους όπου η εκδήλωση φωτιάς θα μπορούσε να «φράξει» την οδό διαφυγής τους, αλλά και να τα αποσυνδέουν από την πρίζα όταν η μπατρίας τους έχει φορτίσει πλήρως.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ