Σοκ για την Tesla - Τι συμβαίνει;

Tesla Cybertruck prostimo 50.000 eyro

Οι κύριοι μέτοχοι πιστεύουν ότι τα μερίδια χρηματιστηρίου της μάρκας ηλεκτρικής ενέργειας έχουν φτάσει στη μέγιστη ανάπτυξή τους.

Οι επενδυτές της Tesla βρίσκονται σε ένα τρενάκι «τρόμου» που κινείται μεταξύ κερδών και ζημιών τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Αλλά για κάποιους, τώρα είναι η ώρα να αλλάξουν την επενδυτική τους δραστηριότητα. Ορισμένοι μεγάλοι μέτοχοι πωλούν τις μετοχές τους επειδή πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν πλέον μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης.

Οι μέτοχοι φεύγουν από το πλοίο της… Tesla! Η αξία της μετοχής της αυτοκινητοβιομηχανίας εκτινάχθηκε έως και 14 φορές το αρχικό της μέγεθος τους 18 μήνες έως τον Νοέμβριο του 2021. Αλλά οι θεσμικοί επενδυτές (που αγοράζουν μετοχές για αμοιβαία κεφάλαια και μεγάλες οντότητες) δεν αναμένουν ότι θα συμβεί ξανά το ίδιο πράγμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τότε, η αξία μειώθηκε περισσότερο από το μισό και φέτος μειώθηκε κατά 30%. Πολλοί μέτοχοι της Tesla έχουν επιβιώσει από μικρές υφέσεις όλα αυτά τα χρόνια. Και στη συνέχεια ανταμείφθηκαν από την άνοδο των τιμών. Αλλά με την εταιρεία τώρα να δέχεται έντονη πίεση από τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, η κατάσταση γίνεται πιο σκληρή. Για να μην αναφέρουμε καν την επιβράδυνση στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.

Έτσι, αρχίζουν να πιστεύουν ότι η Tesla και οι μετοχές της είναι υπερτιμημένες. «Νομίζω ότι η ιστορία έχει τελειώσει, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να το θέσω», είπε ο επενδυτής Ross Gerber στο Reuters. Εξήγησε επίσης ότι η εταιρεία του Gerber Kawasaki Wealth & Investment Management είχε μειώσει τις 500.000 μετοχές της Tesla κατά περίπου 40%. Τα πούλησε μέσα στη χρονιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιγότεροι επενδυτές σημαίνει και λιγότερα νέα μοντέλα;

Ορισμένοι επενδυτές είναι δυσαρεστημένοι με την τάση του Διευθύνοντος Συμβούλου Elon Musk να παρασυρθεί με ζητήματα που δεν σχετίζονται με την Tesla. Ιδιαίτερα όταν αντιδρά σε συγκρούσεις με τον κόσμο. Ενώ άλλοι, συμπεριλαμβανομένου του Graham Tanaka, ανησυχούν για τεχνικά και ρυθμιστικά εμπόδια που εμποδίζουν την Tesla να δημιουργήσει πραγματικά αυτόνομα αυτοκίνητα.

Στοιχεία από την επενδυτική εταιρεία παρακολούθησης Morningstar διαπίστωσαν ότι από τα 18 funds που κατείχαν μετοχές της Tesla από το 2019, όταν η αξία τους ήταν μικρότερη από 20 δολάρια, μόλις 5 εξ αυτών πέντε είχαν αποκτήσει περισσότερες μετοχές το πιο πρόσφατο τρίμηνο...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ